Zabels irritation: "Inte fattat någonting"

35 utvisningsminuter. Tony Zabel riktade frän kritik mot sina spelare efter förlusten mot Björklöven. "Då har man inte fattat någonting om vad vi pratar om", säger Hästens tränare.

Tony Zabel sågade spelarnas bristande disciplin. "Då har man inte fattat någonting", säger Hästens tränare om alla utvisningar laget drog på sig.

Tony Zabel sågade spelarnas bristande disciplin. "Då har man inte fattat någonting", säger Hästens tränare om alla utvisningar laget drog på sig.

Foto: JESPER ZERMAN

Ishockey2019-11-11 22:14

En stor del av förberedelserna inför den svåra bortamatchen mot Björklöven handlade om att undvika boxplay i största möjliga mån. 

En spelform som Vita Hästen är sämst på av alla lag i allsvenskan. 

När första perioden var över i A3 Arena hade Simon Fernholm, Filip Cruseman och Kevin Elgestål dragit på sig utvisningar – men framför allt satte Simon Krekula Vita Hästen i en jobbig sits med sitt matchstraff.

I offensiv zon.

Vita Hästens tidiga ledningsmål av Oliver Nordberg och den fina starten byttes ut i ett 1–4-underläge. 

Samtliga mål med en man mindre på isen. 

Tony Zabel kanske inte var rasande när han summerade 3–5-förlusten men det var inte långt ifrån.

– Vi pratade om att om vi skulle ha en chans att vinna här så kunde vi inte dra på oss mer än en utvisning på hela matchen. Då har man inte fattat någonting om vad vi pratar om, säger Hästentränaren.

Och fortsätter:

– I fem mot fem är vi klassen bättre än dom, det ser alla men vi hittar sätta att förlora. Igen, suckar Zabel.

Själva situationen där Krekula åkte för checking from behind ville inte Hästentränaren kommentera närmare innan han sett den på video, men det fanns ingen direkt ilska som riktades mot domsluten utan snarare spelarnas beslutsfattande.

– Tre utvisningar i offensiv zon. Det är tröttsamt att se. Killarna får peka på sig själva ute på isen och fråga vad de håller på med. Vi drar på oss massor av utvisningar och är inte bra i boxplay. Det håller inte. 

Inför den här bortaturnén som fortsätter med match mot Mora  redan på onsdag hade Hästen slipat på boxplay men visade ändå upp stora brister i spelformen, menar Zabel.

– Ja, det saknas aggressivitet. Man måste våga sätta press. Vi visar att vi kan spela med alla lag fem mot fem men i boxplay är det inte bra. 

Tar du med dig något från matchen?

– Vi visar moral och vi ger oss inte, men det är ändå vi som får åka härifrån med svansen mellan benen, svarar Zabel.

Arvid Degerstedts tidiga reducering i tredje perioden var viktig i upphämtningsförsöket och när samme Degerstedt pangade in 3–4 återstod det nästan en hel period att jaga en kvittering på.

Hästen fick chansen i fem mot fyra med Kristoffer Söders utvisning. Sista försöket att kvittera slutade med att Justin Crandall satte 5–3 i tom kasse.

Hästens sjunde bortaförlust på nio matcher och en Tony Zabel som hade svårt att acceptera att hans lag inte hade den rätta disciplinen.

Simon Krekulas utvisning satte Hästen i ett prekärt läge.
Simon Krekulas utvisning satte Hästen i ett prekärt läge.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!