LÄS MER: Ska mäta sig med de bästa

– Det är helt ofattbart och det känns overkligt. Det kommer att ta en stund innan jag kan smälta det här, säger William Svensson, som spelar i elitserien med Norrköpingslaget Kaskad.

Till mästerskapets sista distans Masters hade de 24 bästa spelarna kvalificerat sig. William var bland de åtta bästa och gick därmed direkt till åttondelsfinal.

– Enligt mig är det det mest prestigefyllda guldet att vinna. Det var inga dåliga bowlare jag ställdes emot.

William inledde med att besegra irländaren Christopher Sloan i två raka serier. Både kvartsfinalen och semifinalen gick till skiljeserie. Ingen av motståndarna, Jaroslav Lorenc, Tjeckien, och Martin Larsen, Sverige, kunde rå på William när allt skulle avgöras.

I finalen väntade hemmaspelaren och tysken Frank Drevenstedt.

William vann första serien på ett övertygande sätt med 238–167, men fick ge sig i andra serien med minsta möjliga marginal, 212–213, efter några oturliga missar.

– Visst var det retligt när jag var så nära, men jag hade en bra känsla eftersom jag avslutade serien så starkt.

När allt skulle avgöras visade William ingen pardon, utan vann den tredje serien med förkrossande 230–160 sen guldet säkrats i den sjunde rutan.

– Det kändes att det var min dag. Jag har aldrig spelat bättre bowling i hela min karriär. Visst var det nervöst, men jag när jag gick upp i ansatsen kände jag mig avslappnad.

EM-debuten i seniorsammanhang blev riktigt lyckad för William med tanke på att han får med sig två EM-guld hem. I onsdags blev det guld i femmanna.

– Att jag skulle ta två guld känns helt overkligt. Hade någon sagt till mig innan så hade jag bara skrattat åt dem, konstaterar William Svensson.