Det var inget upplyftande besked när Vita Hästen gjorde bokslut efter en motig säsong som innebar kvalspel för att rädda kontraktet.

2,7 miljoner i förlust för föreningen och aktiebolaget samt minus 54 000 kronor i eget kapital hotade elitlicensen.

Intäktssidan visade ett tapp på 23,5 miljoner till 21,6 miljoner och även om inte Vita Hästen hotades av nedflyttning så tvingades klubben till ett kontrollår.

Artikelbild

För att möta Svenska Ishockeyförbundets krav med ett eget kapital på 2 miljoner tvingades klubben lämna i en handlingsplan – som beviljats.

Rickard Rauge mötte beskedet med lättnad.

– Jätteskönt, såklart. Gott att veta vad vi har att förhålla oss till. Nu kan vi blicka framåt och ta steg framåt, säger han.

Under kontrollåret ska Vita Hästen följa handlingsplanen för att på sikt kunna visa upp ett eget kapital på 2,5 miljon som är ett krav från förbundet till nästa år.

– Vi är ödmjuka i det här. Vi har satt samman, vad vi tycker, är en diger handlingsplan. Det är ett svårt och tufft jobb, det vet alla om. Det här kommer inte att sköta sig av sig självt. Marknadskillarna är ute och jobbar hela tiden och ger positiva signaler. De är fler som tecknar längre avtal och det är självklart också positivt. Vi jobbar på framåt, fortsätter Rauge.

2,5 miljon i eget kapital känns realistiskt att uppnå?

– Det tycker jag, svarar Hästens ordförande.

På sin hemsida skriver Norrköpingsklubben: "Vita Hästen har sedan en tid tillbaka en stark långsiktig plan för att stärka klubben på flera plan och bygga en stabilare attraktivare verksamhet. Arbetet fortlöper enligt plan och vi ser fram mot en spännande säsong med stadiga kliv som starkare och starkare klubb".