Zabel vill se skärpa i Vita Hästen

En krasslig vecka. Men Tony Zabel välkomnar premiären och vill att Hästen gör sitt jobb. "Gör vi det kommer det krävas mycket av AIK".

Premiär för Vita Hästen med nye tränaren Tony Zabel. På andra sidan väntar ett AIK som gärna vill sätta hög press på motståndarna.

Premiär för Vita Hästen med nye tränaren Tony Zabel. På andra sidan väntar ett AIK som gärna vill sätta hög press på motståndarna.

Foto: Ulf Stråhle

Ishockey2019-09-17 20:00

Förra försäsongsveckan var upplagd som en vanlig hockeyallsvensk vecka. Nu ska Vita Hästen vara inne i veckotempot som gäller 52 omgångar framöver.

Oturligt nog har Hästen drabbats av förkylningar i veckan, vilket också är en del av spelet under en lång säsong.

– Det spelar egentligen ingen roll och det var inget som märktes på träningen idag. Det kommer bli en tuff säsong och vi är redo att ta oss an uppgiften, sa Tony Zabel.

Den enda på förhand givna premiärfrånvaron blir Patrick Blomberg som genomgår hjärntrappa efter fredagens match mot Västerås.

Genrepet vanns med 3–2, men det är störst lärdomar att dra från mötet mot Västervik.

– Fyra av fem mål kom väl från lätta situationer där vi fallerar för att vi inte har rätt fokus. Barnsjukdomar som inte går att reparera. Så får det inte se ut. Vi har tittat en del på videogenomgångar på det. Mot Västerås var det bättre. Ett tufft, tungt lag att möta. Bra att möta lag som kopplas ihop med den övre halvan och tippas ha ambitioner till SHL. De är inte bättre än oss om vi gör det vi ska, säger Zabel.

Den djurgårdsmeriterade tränaren har bra koll på vad AIK kan bjuda på för typ av motstånd.

– Det är klart att det är mitt uppdrag att följa alla lag. Deras tidigare coach (Tomas Mitell) drog upp linjerna. Deras J 20-tränare har fortsatt på det och byggt på med vissa saker. Det är mycket skridsko. Hög och intensiv press, i flera led. 

Zabel betonar vikten av att Hästen följer sin spelidé.

– Viktigt är att vi har den attityd som krävs, att vi följer det vi kommit överens om.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!