Det var knappast några bistra miner utanför hemmalagets omklädningsrum efter den starka segern mot BIK Karlskoga. Tränaren Tony Zabel kunde summera en stark insats.

Han sa:

– Det var en laginsats framför allt. Och sedan är jag nöjd med att vi kom tillbaka till spelet över hela planen som jag tycker att vi hade i de två första matcherna. De är jäkligt glädjande med den tryggheten som vi hade i hela gruppen.

Artikelbild

| Tränaren Tony Zabel var nöjd med mycket efter segern mot BIK Karlskoga.

Ni släppte till väldigt lite lägen också.

– Det hör ihop med hur vi hanterar spelet i alla tre zonerna. Blir vi trygga där faller de andra bitarna på plats också. Men blir vi tveksamma så sprider det sig lätt.

Har du märkt att gruppen påverkats något av de två raka förlusterna innan idag?

– Nej, förlusten mot Timrå tror jag inte tog så hårt, då spelade vi ändå bra. Mot Tingsryd spelade vi däremot inte bra, så efter det tycker jag vi kom tillbaka starkt och såg ut som vi vill göra igen. Det var ändå många som var med förra året och även det bara gått fyra matcher är det viktigt att vara på vinnarspåret igen. Jag tycker vi vann fullt rättvist också, även om vi fick döda många boxplay som gjorde att vi inte kunde anfalla fullt ut.

Han var också nöjd med att laget var bra på att ligga i skottlinjen och inte släppa fram så många skott till Viktor Kokman i målet.

– Jag tror att vi täckte lika många skott som han räddade. Så ser det ut med ett lag som ställer upp för varandra.

Tanken var att Jens Holmström skulle göra debut efter en säsongsstart med sjukdomar. 

– Han var här och tränade på förmiddagen och sedan blev han sjuk igen.

I övrigt fanns inte mycket negativt att förmedla från Vita Hästen den här onsdagen.