LÄS MER: Platt fall för Hästen mot Västervik

LÄS MER: Målvakterna måste kliva fram - över tid

Sju matcher hann backen göra med Vita Hästen under förra säsongen. Det räckte för att han skulle få förnyat förtroende över 2018/2019.

Flood har dock haft det tufft att få speltid. Flood står bara bokförd för nio matcher, exakt hälften med andra ord, och då har det bara blivit några ströbyten i några av de nio bataljerna.

– Det är klart jag vill spela hela tiden. Det vill alla. Men samtidigt är det bara att jobba på. När jag får en chans gäller det att jag tar den, säger Erik Flood.

– Jag kör extra på träningarna och försöker visa att jag förtjänar att få spela.

Hur har det känts när du väl har lirat?

– Nån match har gått riktigt bra, Leksand borta till exempel. Men det är klart att jag hade velat spela mer. Jag tycker att jag har något mer snäpp att visa upp.

Har du fått någon motivering till varför du inte får spela?

– Jag har väl fått veta vad det är han (Leif Strömberg) vill se liksom. Det gäller att jag tänker extra på det.

Erik Flood blir glad i rösten under samtalet och utropar "ja!". Är han glad över att han inte har en fast plats på tre backpar?

Så klart inte. Men han såg Turkiet–Sverige på tv på hotellrummet i Örnsköldsvik och jublade över att Sverige fick straff. Flood kunde jubla ännu mer någon minut senare då Andreas Granqvist – sin vana trogen – slog in 1–0.

På tal om Örnsköldsvik, hur är de där långa bortaresorna?

– Det är klart att de är ganska långa. Men det är ganska skönt att ta det lite lugnt ibland. Vi åkte vid åtta i morse, så vi hann sova några timmar efter Västervik.

Med lite distans, hur ser du på Västerviks-matchen?

– Det var surt. Vi började jäkligt bra och hade taktpinnen. I andra perioden är vi inte alls bra. Det rinner iväg ganska mycket. Om vi hade fått in någon puck i första perioden, så hade det nog sett annorlunda ut. Men vi kan inte skylla på det, vår andra period är inte bra nog.

Vad säger du om Hästens säsong som helhet?

– Vi har blandat och gett. Vi hade helst velat ligga högre upp, det ska vi inte sticka under stolen med. Men om vi bortser från matchen senast, så inledde vi bra efter uppehållet. Jag hoppas att vi kan vinna mot Modo.

Ni har mött tre andra lag i botten, nu blir det Modo som ligger "tryggare" till i tabellen, blir det en annan ingång i en sån match?

– Det tycker jag inte egentligen. Om man tittar på Modos form så har väl de vunnit en av de sju senaste eller nåt sånt där. Vi går alltid igenom vad vi ska tänka på innan varje match. Men det brukar inte vara några större förändringar. Vi tror på vårt spelsystem, och det är det vi jobbar efter.

Handlar det först och främst om att undvika negativt kvalspel nu eller är det fortfarande topp åtta som gäller i första rummet?

– Det är klart att topp åtta fortfarande är målet. Det satte vi upp innan säsongen hade börjat. Vi har inte ens spelat hälften av matcherna än. Mycket kan hända på de återstående matcherna. Givetvis har vi topp åtta som mål – vi tänker ingenting på något kval.

Vet du om du ska spela mot Modo?

– Nej. Jag tror att vi kommer att ha åtta backar ombytta. Jag kommer i alla fall vara redo om jag får spela. Vi åkte samma spelare till Ö-vik som till Västervik.