Det fortsätter att gå tungt för Vita Hästen i allsvenskan. På söndagskvällen kom en ny förlust, nu med 2–3 efter straffar hemma mot bottenkonkurrenten Västervik.

Besvikelsen var påtaglig bland hemmaspelarna efteråt. Christopher Fish kom med tunga steg ut från omklädningsrummet.

– Känns lite surt, vi kom inte alls upp i den nivå som vi vill och som vi hade i Karlskoga sist, så vi är inte alls nöjda, sa Fish.

Artikelbild

| Västerviksjubel och depp för Christopher Fish efter straffavgörandet.

25-åringen kom till Hästen från just Västervik inför den här säsongen. Han tog tillfället i akt att göra mål (1–1 i power play) mot gamla kamraterna, men det var inget som fick upp humöret.

– Vi är missnöjda med det mesta – intensitet, farten framåt, vi var inte tillgängliga för varandra...allt gick någon halvsekund långsammare jämfört med vad det gjorde senast, och mot den nivån vi vill vara på.

Hur kan det skifta så mellan matcherna?

– Svårt att veta, men det är upp till var och en att komma redo till match. Tillsammans gör man en bra insats, det gör man inte själv utan hela laget måste funka för att det ska se bra ut.

Artikelbild

Han gjorde mål mot just Västervik även i träningsmatchen, men tycker att det var som vilket motstånd som helst nu.

– Det här var inte jättespeciellt. Vi har mött Västervik på försäsongen, och det är inte så jättemånga kvar sen när jag var där, sa Fish.

Artikelbild

Även den här kvällen blev Vita Hästen straffat av egna misstag. Nu var det Gustav Ahnelöv som tappade pucken, och gästerna tackade och gjorde 2–1 i mittenperioden. Hästen kämpade på, men först i ett oväntat läge kom kvitteringen. Med en man mindre fick Simon Krekula fritt fram. Han närmast dundrade in 2–2 med drygt sex minuter kvar.

– Starkt att komma ikapp, egentligen det enda som är positivt att vi visar en styrka där, sa Fish.

Artikelbild

I sudden death skapade båda lagen chanser för att avgöra, men straffar fick skilja lagen åt. Hemmalaget gjorde mål på två straffar, gästerna tre.

Därmed blev det två poäng till Västervik och en till Hästen.

Artikelbild

– Det är vi inte nöjda med. Vi spelade inte riktigt med den passionen som krävs för att vinna en allsvensk match. Det gäller att varje individ preparerar sig fullt ut varje match, sa Hästens tränare Leif Strömberg.

Ni har fortsatt svårt att göra mål?

Artikelbild

– Visst har vi bra lägen, vi har mellan 40 och 100 avslut per spelare på träning. När man sen står öga mot öga med målvakten blir det nåt annat, det måste varje spelare jobba med naturligtvis, sa Leif.

Tio omgångar är avklarade och det har gett Hästen tio poäng. Inte godkänt, enligt tränare Strömberg eller målskytt Fish.

Artikelbild

– Nej, vi vill ligga på mer poäng efter tio matcher, så är det, men vi får kämpa på. Vi kan inte fortsätta blanda och ge så här utan får försöka hitta en högre lägstanivå, sa Christopher Fish.

Närmaste möjlighet till det ges på onsdag när serieledande Modo gästar Himmelstalundshallen.