"Synd att vi inte fick in kvitteringen"

"Vi kan slå alla lag, men det bevisas också vad som händer när vi inte gör det vi ska", summerade Vita Hästens Simon Krekula förlusten i Västerås.

Simon Krekula hade bra fart i matchen men det räckte inte till poäng i Västerås.

Simon Krekula hade bra fart i matchen men det räckte inte till poäng i Västerås.

Foto: Christer Gustafson

Ishockey2019-11-29 22:00

Det blev 3–2 för hemmalaget i ABB Arena Nord när Vita Hästen förlorade efter att ha tagit sex raka vinster dessförinnan. Var matchen förlorades?

I början.

Laget  hamnade i underläge och kom aldrig ifatt, även om det var nära.

– Vi snackade om det i laget nu också efteråt. Inledningen. Vi hängde med men vi hade inte riktigt koll på pucken och då gjorde vi det lite för svårt för oss själva. Då hamnade vi i situationer där vi tog utvisningar. Jag tog en onödig och de är starka i powerplay, sa Simon Krekula efter matchen.

Han stod i det trånga utrymmet utanför omklädningsrummet och summerade en på många sätt svängig match där Vita Hästen mycket väl hade kunnat förlänga sin starka svit. Så bra var man efter starten. Från andra perioden och framåt var man till och med snäppet bättre.

Men när Västerås först fick göra 2–0 innan Hästen åt sig närmare räckte det inte till slut.

– Vi tog oss tillbaka och i slutet av andra perioden var det väl tio minuter där vi mer eller mindre körde över dem. I tredje var det inte samma dominans kanske men vi styrde spelet där också. Bara synd att vi inte fick in kvitteringen, sa Krekula som var del av kvällens bästa kedja i bortalaget.

Han, Erik Borg och Arvid Degerstedt drog med sig laget.

– Vi har haft det lite trögt några matcher men den här matchen visade vi att vi ville spela. Det är bara trögt att vi inte fick in någon puck. Speciellt i andra, men det var något att bygga vidare på i alla fall. Det gäller att inte ändra på något, vi skapade ändå lägen, tyckte Krekula.

Jakob Stridsberg svarade för reduceringen i slutet på andra perioden men när William Wikman satte 3–1 verkade det kört. Linus Anderssons sena reducering skapade dock nerv hela vägen även om det inte räckte till poäng.

Säger det ändå något om nivån ni har i er när ni pressar Västerås här?

– Det tycker jag att vi har bevisat nu, även när vi slog Modo hemma. Vi kan slå alla lagen, men det bevisas också vad som händer när vi inte gör det vi ska. Då kan det smälla fort, speciellt mot så här bra lag, svarade Krekula och tänkte på den svaga starten.

Du var med ifjol, det är skillnad nu?

– Det känns så. Den här tiden ifjol hade vi väl en vinst på 17 matcher eller något i den stilen. Nu är det nästan tvärtom. November är tufft, nu med fyra matcher på sju dagar. Det går fort om man inte är med. Ifjol hade vi vår största svacka i november, nu har vi spelat bra istället.

I Västerås räckte det dock inte hela vägen. Även om det var nära på slutet. 

Oscar Masiello hade en tuff match men svarade för flera bra räddningar.
Oscar Masiello hade en tuff match men svarade för flera bra räddningar.
Matchfakta

VästeråsVita Hästen 3–2 (10, 11, 1–1)

Första perioden: 1–0 (8.41) Lukas Zetterberg (Marcus Bergman, Daniel Öhrn), spel 5 mot 4. Andra perioden: 2–0 (11.36) Alexander Younan (Jerome Gauthier Leduc, Fredrik Johansson), 2–1 (19.21) Jakob Stridsberg (Kevin Elgestål). Tredje perioden: 3–1 (14.04) William Wikman (Kelsey Tessier), 3–2 (15.34) Linus Andersson (Viktor Lodin, Marcus Eriksson), spel 5 mot 4. Skotten: 25–34 (9–6, 7–14, 9– 14). Utvisningar: VIK: 2x2 min. Hästen: 4x2 min. Publik: 2 742.

Karta: ABB Arena Nord
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!