Den 19-årige Linköpingssonen, som har varit i Vita Hästens juniorsektion sedan 2015, har dragits med en handskada som höll honom borta från spel under en tid i höstas.

LÄS MER:"Försöker hitta min plats"

Tolv matcher har Felix Brodén hunnit med – sju i Vita Hästens J20-lag och fem med Tyringe i hockeyettan södra. Brodén har tränat frekvent tillsammans med Hästens A-lag.

Kan Brodén bli aktuell för laguppställningen i en allsvensk match?

– Nu har han ju precis börjat träna för fullt med oss igen. Men innan skadan var han utlånad till Tyringe. Och anledningen till det var för att se honom i a-lagssammanhang. Och Tyringe var skitnöjda, de var lyriska. Det är kul när de unga killarna kommer upp.

LÄS MER:"Hans misär snart över"

Om och när Felix Brodén gör sin debut i hockeyallsvenskan får vi vänta och se. Men Leif Strömberg ser mycket potential hos ungtuppen.

– När det är tvåmål och spel på träningarna; du ser ingen skillnad när det är Felix som spelar. Han är bra i defensiven och jobbar rätt. Det är det att han behöver komma upp lite i spelet med pucken. Annars har han alla egenskaper som krävs. Felix åkte ju ner och spelade 20 minuter per match i Tyringe, säger Strömberg.

Vita Hästen har fem raka förluster och har bara gjort fyra mål på dessa kamper. Härnäst stundar Karlskoga, tabellfyran i Himmelstalundshallen.

Saknar ni spets?

– Spetsiga nog? Hamnar vi i skottsektorn gång på gång på gång, då tycker jag att man är spetsig i anfallsspelet. Det handlar mer om avsluten, de ska sitta i nät. Spetsen att komma till lägen och spetsen att göra mål – det är en viss skillnad. Skulle vi aldrig komma till de här lägena, då hade vi funderat ännu mer än vad vi gör nu.

Leif Strömberg berättar att Vita Hästen lägger ner mycket tid på att träna målskytte under träningarna.

– Vi försöker skruva på olika saker. Samtidigt är det det här med att slappna av, krama klubban lite mindre, det klassiska. En som Simon Krekula drar dit många av sina målchanser.