Strömberg sparkades från Vita Hästen och ersattes av Sune Bergman inför vårens kvalserie.

Han hittade ett nytt jobb i det udda hockeylandet Rumänien. I Gyerguói HK, i den transylvanska delen av landet, skulle Strömberg studsa tillbaka i karriären.

Det blev inte riktigt så.

Efter en säsongsstart med bara tre segrar på nio matcher meddelar klubben på sin Facebook-sida att 57-årige Leif Strömberg har fått sparken. Han själv säger att det var ett ömsesidigt beslut.

– Vi är överens om att jag åker hem och jag hade redan talat om för ledningen att jag ville bort. Det har fungerat för dåligt med mycket runt laget, säger Strömberg till SportExpressen

Han ersätts till att börja med av sin assisterande coach, svensken Christopher Hamell.

Enligt Leif Strömberg lämnade inställningen i den rumänska klubben en del övrigt att önska. Han berättar för Sportexpressen om en mindre kulturkrock sedan han kom till Gyerguói.

– Jag kom dit som svensk tränare och ville köra svensk stil. Att spelarna skulle ta ansvar. Det var för många spelare som misskötte sig och tog inte hand om sig själva. Det fanns spelare som gick ut och drack en massa öl innan match och inte var i form dagen efter. För mig är det inte alls okej. Och det hände för många gånger. Jag trodde den tiden var förbi. Det här är vuxna människor som måste ta ansvar för egna handlingar, säger han.