Stjärnan ser ut att debutera mot Hästen

Mora har gått tungt i hockeyallsvenskan. Till kvällens match mot Vita Hästen ser det dock ut som att man får förstärkning.

Dan Bakala ser ut att kunna spela mot Vita Hästen.

Dan Bakala ser ut att kunna spela mot Vita Hästen.

Foto: SIMON HASTEGÅRD/Bildbyrån

Ishockey2019-11-13 12:41

Dan Bakala är på tillfällig (?) återkomst i Mora, där klubben haft en tuff start på säsongen och har plockat in kanadensaren på i första hand kort sikt för att stärka upp på målvaktssidan.

Mora ligger trea från slutet och har dessutom haft båda sina målvakter, Olof Lindbom och Isak Wallin, skadade på slutet. Senast mot Kristianstad lånade man därför in Linköpings J20-målvakt Matteus Ward, men han är nu tillbaka igen i LHC.

Enligt Dalarnas Tidningar ser det ut som att Dan Bakala kan debutera mot Vita Hästen ikväll.

– Det är pappersarbete som återstår hos Migrationsverket. Jag har haft kontakt med dem hela dagen och hoppas att det ska lösa sig. Så jag räknar med att han kan spela i morgon (onsdag) och det är vi jättenöjda med, säger målvaktstränaren Peter Iversen till tidningen.

Även Isak Wallin ser ut att kunna vara tillbaka vilket ger Mora helt andra förutsättningar på sista utposten mot Vita Hästen. Även Thomas Skogs är tillbaka i spel för klubben. 

Dan Bakala stod i Mora säsongen 2014-2015 och gjorde succé. Efter det blev det Oskarshamn innan han värvades till Frölunda i SHL. De senaste säsongerna har 31-åringen spelat för tyska Düsseldorf och österrikiska Villacher.

Mora har även värvat Dustin Gazley och Brant Harris som landar under torsdagen. De är således dock inte inte spelklara mot Vita Hästen.

I Norrköpingslaget är det en del frågetecken men inga hade under tisdagen helt kunnat räknas bort för spel av de som var nära mot Björklöven i måndags. 

– Det är lite skavanker. Någon smäll och någon som fick en puck på foten. Vi får se på onsdagsvärmningen hur det ser ut. Det är ingen som är definitivt borta i alla fall, sa tränaren Tony Zabel till Sporten igår.

Karta: Jalas Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!