Slutforceringen räckte inte för Vita Hästen

Två raka blev inte tre. Vita Hästen slet helt okej i Umeå men fick ändå åka hem utan poäng. Hemmalaget vann med 2–1.

Simon Fernholm i Vita Hästen.

Ishockey2019-10-02 21:15

Vita Hästen har fått en bra start på säsongen med tre segrar på de fem första matcherna och en fjärdeplats. Kvällens motståndare var ett av få lag som hade fått en ännu bättre.

Ungefär som man också fick på matchen.

56 sekunder hade gått när Hästens Arvid Aronsson checkades bakom eget mål, slog en passning som via en skridsko studsade fram till en fri Alex Hutchings. 1–0 och en mardrömsstart för Hästen.

Björklöven kunde rida på den vågen ett tag och var det hetaste laget i inledningen av en totalt sett ganska chansfattig period. Någon mer utdelning fick man dock inte trots bland annat ett powerplay.

Hästen?

Laget spelade upp sig mer och mer och växte in i den första perioden. På slutet var det gästerna som tryckte på för en kvittering, men närmare än ett par luriga skott med en man mer på isen kom man inte de första 20 minuterna där Björklöven kunde gå till pausvila med 1–0 i A3 Arena.

I den andra perioden fortsatte Vita Hästen att göra det ganska bra bitvis. Man hade en del lägen att också kvittera, närmast var Filip Cruseman som fick öppet mål ur dålig vinkel efter Jesper Samuelssons passning. Skottet dock förbi målet.

Överlag var det två försvarsstarka lag som möttes, efter två perioder hade båda lagen svårt att komma in på mål och skapa så värst många heta lägen.

Det gjorde att det inte blev några mål alls i mittperioden och Vita Hästen fick gå till vilan med fortsatta funderingar på hur man skulle få hål på Joe Cannata i hemmakassen.

Målet kom till slut.

Men då hade Björklöven redan hunnit utöka sin ledning dessförinnan. Fredric Andersson fick läget efter en kanonad i powerplay för hemmalaget. Hästen rensade men hemmalaget vände snabbt och det blev fritt läge för Andersson som sköt högt i bortre krysset.

Avgjort trodde nog många men Vita Hästen gick för det hela vägen och med en och en halv minut kvar fick Jens Holmström in pucken via Joe Cannatas rygg från bakom målet. Nerv och kamp. Hästen slet sista tiden ut men fick inte till något jätteläge till och Björklöven kunde hålla undan med viss möda.

Därmed blev det ingen tredje raka seger för Vita Hästen som får ta revansch hemma mot Mora på fredag.

Matchfakta

BjörklövenVita Hästen 21 (10, 00, 11)

Första perioden: 1–0 (0.56) Alex Hutchings (Justin Crandall). Andra perioden: –. Tredje perioden: 2–0 (12.52) Fredric Andersson (David Lindquist, Justin Crandall), spel 5 mot 4, 2–1 (18.23) Jens Holmström (Linus Andersson). Skott: 25–29 (7–5, 8–10, 10–14). Utvisningar, Björklöven: 2x2 minuter. Vita Hästen: 3x2 minuter. Publik: 3 576.

Karta: A3 Arena