Sent mål fällde Hästen i "Himpa"

Massor med chanser - ändå noll poäng för Vita Hästen.

Rikard Olsén i Hästen mot Lukas Enqvist i KHK.

Ishockey2019-10-11 21:17

Gästande Karlskrona avgjorde sent med segerpucken till 3–2 med 1.44 kvar av matchen.

Hemmalaget fick annars en drömstart med ett ledningsmål redan efter 1.19. Filip Cruseman slog in en retur från nära håll, det med en man mer på isen.

Fler mål blev det inte i den första perioden, även om det fanns gott om möjligheter. Flest hade Vita Hästen, som fick spela med både en och två man mer under en stor del av andra halvan av perioden. Två minuter i spel fem mot tre hjälpte inte, power play-spelet var något för långsamt för att ge utdelning.

Kort efteråt åkte en bortaspelare på två plus två minuter i utvisningsbåset. Fyra nya minuter med en man mer, men inte heller då fick Hästen till det. Istället var det slarvigt från hemmaspelarna, och Karlskrona kunde pusta ut med endast ett måls underläge så långt.

Nytt försök i power play fick Hästen i början av den andra perioden, men inte nu heller gav det utdelning. Frustrationen började bubbla i hallen. Och som så ofta när ett lag inte kan ta vara på övertag och målchanser sticker motståndaren upp. Precis det skedde och drygt halvvägs in i perioden kom kvitteringen. Linus Cronholm sköt från blålinjen, Oscar Masiello i hemmakassen var troligen lite skymd och fick släppa in sin första puck för kvällen.

Det gav massor med energi till bortaspelarna, och än mer frustration i hemmalägret. Karlskrona ångade på, tryckte tillbaka Hästen och var nära ett ledningsmål, men 1–1 stod sig perioden ut.

Psykologiskt kändes gästerna ha ett övertag inför slutperioden. Den känslan visade sig vara helt felaktig för istället var det Hästen som kom ut med rejäl energi, och det tog bara 29 sekunder innan det var 2–1. Istvan Bartalis tryckte in pucken, som sakta smög sig över mållinjen. Domarna valde att ringa på målet för att kontrollera att pucken varit över linjen. Det var den och nytt jubel i Himmelstalundshallen.

Jens Holmström tog en väl enkel utvisning med en onödig "puck out" och det dröjde sen inte länge innan det var kvitterat igen. 2–2 av Jesper Persson med en man mer på isen efter 13.12.

Det lutade åt oavgjort, men med 1.44 kvar ramlade Jens Hellgren och bortalagets Viktor Liljegren fick fritt fram och kunde stänka in segerpucken i högra krysset.

Hästen tog ut målvakten, men fick inte till det med en man mer då heller.