LÄS MER: Hästen värvar från Skellefteå

Vita Hästen åker till Malmö för onsdagskvällens match mot Pantern utan ett antal spelare.

Axel Levander är avstängd några matcher till. Dessutom tvingas Hästen ha skadade Henrik Rommel, Mattias Kalin och Henrik Nyberg vid sidan. Wilhelm Westlund kan dock vara redo för en återkomst efter över en månads frånvaro.

– Förhoppningsvis får Wilhelm klartecken för spel, han ska på en sista koll först. Konditions- och åkmässigt är han i perfekt form, det man tappar är mer med teknik, puck och klubba, säger Leif.

Rommel beräknas ta av sitt gips om några veckor. Kalins återkomst är oviss medan det ser jobbigast ut för Nyberg, som enligt Leif Strömberg är "långt långt borta" från spel.

Säsongen verkar till och med vara över för 24-åringen.

– Det känns så just nu, utifrån de bulletiner vi har fått från vårt erfarna medicinska team. Det är nåt ligament som är av, tyvärr, säger Leif.

Viktor Kokman fortsätter i målet.

– Han har sett mycket fokuserad ut, han växer in i det mer och mer. Han är bra i zonen och spelar sin grej helt enkelt. Viktor har stått ett antal matcher i rad nu så just nu är han förstemålvakten, säger Leif.

I höstas vann Hästen borta mot Pantern, då i Rosengårds Ishall. Nu har laget bytt hemmaarena till den större Malmö Isstadion, där man lockar med fri entré mot "Hästarna".

– Inget lag är lätt att möta, men det går att vinna i Isstadion också, säger Leif med ett skratt.

Pantern är precis ovanför kvalstrecket, 15 poäng före jumbon Hästen som dock har inlett 2019 med två raka vinster.