Det visar en genomgång (se faktarutan nedan) av de kvalserier som spelats de senaste nio åren, enligt den form som det ser ut idag. Sex lag som gör upp över tio omgångar.

Vita Hästen är halvvägs matchmässigt.

Mer än halvvägs sett till poängen.

Sedan är det förstås svårt att sia exakt om vad som kommer krävas just i år, men två segrar till på de matcher som är kvar kommer i alla fall räcka väldigt långt.

– Man behöver 18–20 poäng. Det gäller att jobba vidare som vi har gjort. Det har varit täta matcher hela tiden men vi har lyckats vinna. Sedan är det detaljer som kunnat vara bättre men vi ska vara nöjda. Detaljer petar man lite i men inte de stora dragen, säger Vita Hästens tränare Sune Bergman dagen efter hemmasegern mot Boden.

3–1 var viktigt.

Det gör att Vita Hästen leder kvalserien efter att man mött alla lagen. Man har två poäng till godo på tvåan Kristianstad och fyra till Almtuna under det viktiga strecket.

Totalt har man alltså spelat in tolv av 15 möjliga poäng så här långt – vilket får ses som en bra start för laget i det svåra kvalet.

Och Sune Bergman är nöjd.

– Ja, det tycker jag definitivt med tanke på hur det här året har varit. Vi har förlorat väldigt mycket och nu har vi vunnit fyra av fem så det känns bra.

Märks det på gruppen också?

– Ja, det gör det.

Andra halvan av kvalet inleds med bortamatch mot Hudiksvall nu på onsdag. Laget åker upp redan under tisdagen, direkt efter träningen.

Exakt vilka spelare Sune Bergman har tillgängliga då är lite oklart. Henrik Nyberg och Simon Krekula är borta resten av säsongen, och Emil Eriksson kommer definitivt saknas på grund av smällen mot huvudet tidigare i kvalet.

– Men han (Emil) kanske kan vara tillbaka till lördag. Det har gått bra med hans hjärntrappa. Det är första hjärnskakningen han har haft, då blir det lite kortare.

Daniel Josefsson och August Gunnarsson är osäkra.

– Det är lite dag för dag, säger Sune Bergman.