Så är läget med skadan för Hästens forward

Smärtan kom direkt, men Christopher Fish ser ut att ha klarat sig helt okej. "Foten vred sig, men det är ingen fraktur i alla fall", säger Hästen-forwarden.

Christopher Fish klev av i Karlskrona och beskedet är en stukad fot.

Christopher Fish klev av i Karlskrona och beskedet är en stukad fot.

Foto: JESPER ZERMAN

Ishockey2019-11-18 16:00

Det var i mittperioden i bortamötet med Karlskrona som Vita Hästens rutinerade forward kom fel bakom motståndarnas mål. Han fastnade i isen och fick foten under sig.

Efter lite vård på isen kunde han ledas av men något mer spel blev det inte i matchen (som Vita Hästen vann med 2–1 efter straffar).

– Det kändes inte som att det gick. Den (foten) hamnade under mig och sedan åkte jag in i sargen med lite fart. Det kändes illa direkt, men om jag haft en fraktur kanske det hade känts ännu mer, säger Fish som varit och kollat upp just det på måndagen.

Beskedet:

Lugnande.

– Foten vred sig, men det är ingen fraktur i alla fall. Det är skönt. Så det handlar om en stukning eller ett ledband. 

Det låter som att man kan utesluta det värsta då?

– Det kan man göra och det är såklart det viktiga.

Finns det någon prognos på hur lång tid det kan ta innan du kan spela igen?

– Det är svårt nu, jag har bara varit på akuten ännu och inte hunnit träffa vårt eget folk än. Vi får se lite, svarar Fish om skadan.

Vita Hästen har haft en del skadebekymmer den här hösten. Patrick Blomberg har drabbats kanske värst med tanke på dubbla smällar mot huvudet. Han saknas fortfarande. Även backen Jacob Spångberg har varit borta en tid för samma typ av skada.

Sportsligt har dock laget lyft på slutet och de två poängen i Karlskrona var ett nytt viktigt steg på väg uppåt i den hockeyallsvenska tabellen.

Karta: Himmelstalundshallen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!