Två segrar och två förluster är Vita Hästens inledning på allsvenskan. Senast blev det stabila 4–0 hemma mot Karlskoga.

På söndag väntar en ny hemmamatch, "miniderby" mot Västervik. Ett lag som har gett Hästen dubbla förluster på försäsongen.

– De är svårspelade och har sitt sätt att spela på hela tiden. Det blir en bra utmaning för oss, säger Hästens tränare Tony Zabel.

Artikelbild

| Tony Zabel.

– I senaste träningsmatchen föll vi på våra individuella misstag, därför är det så viktigt att vi börjar med oss själva nu. Det handlar mycket om hur vi uppträder och vad vi klarar av.

Vita Hästens spelare hade en ledig fredag men tränar som vanligt igen på lördagen. Då avgörs det om Jens Holmström, nyförvärvet från just Västervik, är aktuell för spel mot sina gamla lagkamrater. Det verkar i nuläget högst tveksamt. Jens har varit sjuk, frisknade till men blev ganska direkt sjuk igen, och har ännu inte spelat något i serien.

– Han är magsjuk nu, kände sig lite bättre idag (fredag), men han måste hålla sig hemma tills han känner att det är helt bra. Vi får se lördag morgon, säger Zabel.

Ett annat nyförvärv, Joakim Hälleström, har också tvingats stå vid sidan, men skadan är på bättringsvägen och i torsdags kunde han träna fullt för första gången. Mer behövs innan spel är aktuellt.

– Han ligger ju efter och minst två veckor behöver han klara att träna fullt, sen ska han i matchform också, säger Zabel.

Patrick Blomberg, nyförvärv nummer tre som inte kan spela, är inne i hjärntrappan och en bra bit från spel.

– Läkare hanterar Patrick, det går inte att säga nåt tidsmässigt där, förklarar Hästen-tränaren.

Övriga ska vara redo för spel mot Västervik.