Han har haft en lång karriär och just nu är han inne på sitt sista år på det treårskontrakt han skrev med Vita Hästen när han kom. Daniel Josefsson gästar veckans avsnitt av podden Vita Stjärnan och det blir mycket snack om både nutid, dåtid och framtid.

Närmast bakom sig har laget tre raka segrar och har fått en liten resultatmässig boost efter att tränaren Leif Strömberg kommit in. Josefsson pratar generellt om vad som händer i ett lag när man ändrar på tränarposten.

– Framför allt är det ofta så att alla är tvungna att bevisa något igen. Det är den effekten man får. Det kan finnas en klick som haft det lite tryggare som är tvungna att börja om igen. Alla steppar upp lite, man lyssnar lite mer. Samtidigt fanns det väldigt mycket bra här innan "Leffe" kom in också. Jonas (Johnson) gjorde mycket jobb för att få det att fungera, säger backen.

Artikelbild

Han har pendlat från familjen i Huskvarna under säsongerna i Vita Hästen. Det är ett upplägg som funkar även om det blir en del resande.

– Man bör gilla att åka bil, haha. Men det funkar väldigt, väldigt bra. Annars hade jag inte funderat på att fortsätta göra det heller. Det är självvalt, så jag ska inte klaga.

Just framtiden är något som för första gången på tre år inte är bestämd. Något slut på karriären ser dock inte Josefsson. 36-åringen har hunnit med mycket och vill spela vidare.

– Det är mitt mål och tanke. Mer än så har jag väl inte tänkt. Helst gör jag det här. Det är det som ligger i min tanke, det finns lite diskussioner kring det och så får vi ta det därifrån.

Artikelbild

Vad är det som är bra här?

– Himmelstalundshallen är en sak. Det är en känsla som infinner sig tror jag. De här åren har det hänt ganska mycket i klubben, det har inte varit någon spikrak resa. Men jag tycker det varit kul att åka hit varje morgon och tycker fortfarande att det är roligt. Det är väl ett gott betyg.

Daniel Josefsson kommer från Tranås och debuterade i elitserien (som SHL hette då) säsongen 1999-2000 för HV71. Sedan har det blivit en del olika klubbar på SHL- och allsvensk nivå.

En landslagsturnering (Channel One Cup 2009) har det också blivit.

– Om jag utgår från där jag började en gång, när jag flyttade till hockeygymnasium och började tänka elit. Då var man runt 15. Då är det klart att jag ändå lyckades uppfylla ganska mycket som jag drömde om då. Jag är tillfreds med det som varit men det finns väldigt många utmaningar kvar. Speciellt när man börjar komma upp i åren, även om jag inte tycker det är så mycket att fokusera på egentligen.

– Det blir ändå att det är så lätt att ta till det, att nu är han för gammal. Men där ligger också utmaningen för en annan, att hänga med och göra det bra. Eller inte bara hänga med utan att också göra skillnad, säger Josefsson.

Han berättar även om sitt musikintresse, vad han jobbar med parallellt med hockeykarriären och hur noggrann han egentligen är med kosten. Samt mycket mer.

Som vanligt innehåller avsnittet även lite snack om IFK Norrköping och en summering av transferfönstret som stängde nyligen samt en kort genomgång av matcherna hittills på träningslägret i Portugal.

IFK-delen är på slutet av programmet.