Han har gjort flest poäng och flest matcher genom tiderna i klubben. Han är mer eller mindre uppvuxen i Himmelstalundshallen eftersom hans pappa Peter "Firsov" Eriksson var firad stjärna i Vita Hästen på sin tid.

Marcus Eriksson har blivit klubben trogen stora delar av sin karriär och skrev inför den här säsongen också på ett nytt treårskontrakt.

I det tionde avsnittet av podden Vita Stjärnan berättar Eriksson om varför han nästan alltid blivit kvar i Norrköping, hur mycket intresse det egentligen funnits utifrån genom åren och vad han hoppas på för framtiden i klubben han blivit så synonym med.

Artikelbild

Kan man rent av ta kliven uppåt från där man är idag och utmana om SHL under den tid han själv har skrivit på för?

Det resonerar Eriksson bland annat om.

– Det blir en ekonomifråga i grund och botten. Det är inget att hymla om. Det blev bättre något år där när vi gick upp, sedan ifjol uppdagades den ena skulden efter den andra. Det är synd att klubben så många gånger blivit misskött, säger "Macke" bland annat.

– Man får göra det lite mer långsiktigt tycker jag. Det hoppas jag ledningen känner att man måste göra nu. Jag kanske inte känner att det sker under de här tre åren men att ekonomin i alla fall är på plus och att man inte måste fylla igen hål hela tiden, säger han vidare om chanserna att få utmana om SHL med moderklubben.

Marcus Eriksson har ständigt levererat poäng i Vita Hästens dress under sina totalt 14 säsonger i A-laget. Hans patenterade passningar har skapat ett begrepp.

"Mackepass".

Det har blivit en del sådana som charmat publiken i "Himpan" genom åren och än har vi knappast sett den sista med tanke på att han har flera år kvar på kontraktet.

Eriksson berättar hur han blivit väldigt inriktad på passningar istället för skott.

– Jag har inget jättedåligt skott men det stora problemet är väl att jag inte ens tänker på det. Det finns nog knappt i mitt huvud många gånger. Jag tror bara jag ser passningar. Kommer vi två mot en får backen gå på den bortre spelaren stenhårt för att jag ens ska tänka på det. Det är som att det är sista alternativet, säger Eriksson och skrattar om att ta egna avslut.

Det timmeslånga programmet, som enbart fokuserar på Vita Hästen den här gången, innehåller även snack om säsongen i stort, det starka powerplay-spelet, publiksiffrorna, hur spelet utvecklats genom åren, hans långa klubba och ritualerna före och efter matcherna.

Och mycket mer.