LÄS MER:Ovan roll för Löfquist

Inför säsongen träffade vi Amil Krupic som var strålande glad över att få ett kontrakt i allsvenskan – dit han hade strävat länge.

Nu har 23-åringen gjort 14 matcher och börjar bli varm i kläderna.

Artikelbild

Amil Krupic.

– Det har varit bra. Jag har fått spela mycket mer på slutet. Jag tycker att jag förtjänar det. Men jag sliter varje dag för min plats och känner mig aldrig säker, säger Amil Krupic på rungande skånska.

– Här måste du vara påkopplad varje match. I division 1 tar du semester några matcher, så är det. Varje match är viktig här. Framför allt för mig. Om jag inte presterar så får jag inte spela. Och det är kanske bra för mig när det gäller att utvecklas.

Har du ändrat något i ditt spel jämfört med hur du agerade under åren i Kristianstad?

– Lite enklare spelar jag faktiskt. Jag tycker att jag vågar testa mig mer och mer här nu också. Jag tar ett steg i taget.

Artikelbild

Hur ser du på lagets framfart hittills?

– Det handlar om att vinna matcher. Tyvärr har vi inte gjort det. Vi jobbar hårt varje dag. Det är jobbigt att förlora, inget snack om saken. Men vi är en skön grupp, jag hoppas att det vänder nu.

LÄS MER:De var bäst i Hästen

Amil Krupic deltog i många matcher innan han var inne på sitt första baklängesmål. Nu ligger han på +2 i plus/minus-statistiken (varit inne på fyra framåt och två bakåt i spel med lika många spelare på isen hos båda lagen).

– Jag hade nog över tio matcher utan något bakåt. I försvarszon känns det bra när jag spelar. Jag var inne på ett bakåt i går i fyra mot fyra. Och mot Södertälje kom det in en spelare från utvisningsbåset och styrde in pucken, säger Krupic.

Är det något ni har jobbat extra med på träningarna?

– Nja, det handlar om att förbättra vårt spelsystem, det vi ska göra. Det har inte klaffat helt.

En sak är säker: Amil Krupic älskar livet som allsvensk hockeyspelare.

– Det är mycket roligare att spela nu än förra säsongen, fastslår han.

Under tisdagsträningen deltog alla spelare som var med mot Almtuna. Dessutom tränade Erik Flood som var bänkad sist, Arvid Degerstedt som har tre matcher kvar på sin avstängning och August Gunnarsson som var med i vissa moment och körde hård skridskoträning efter det vanliga passet med laget.

När Gunnarsson kan återvända är fortfarande oklart. Han har en bit kvar enligt assisterande tränaren Fredrik Eriksson, men är tveklöst på bättringsvägen.

Hemmamatchen mot Tingsryd är ingen match man skrattar bort. Tingsryd ligger sist, precis bakom Hästen, med två poäng färre.