2–1 blev till 2–3 efter förlängning hemma mot Karlskrona. För andra matchen i rad fick Vita Hästen spela på övertid, men till skillnad mot i Leksand i onsdags blev det inget segerjubel den här gången.

Men det var nära.

När Simon Krekula till slut utnyttjade ett powerplay med mindre än åtta minuter kvar såg det ut att kunna bli avgörandet i en tät match.

Artikelbild

| Simon Krekula.

– Det känns som att man verkligen ville ha det som segermål också. Vi hade förtjänat det också, sa Vita Hästen-forwarden om säsongens första fullträff.

Han var glad att få utdelning och spräcka nollan framåt, men med facit i handen och när matchen var över var det inte mycket glädje kvar över det ändå.

Det hade nämligen Marcus Paulsson sett till.

Karlskrona-spelaren slog till två gånger om – en på slutet av ordinarie tid och en gång i förlängningen. Båda efter utvisningar på hemmaspelare.

– Jag tycker vi spelade riktigt bra på slutet och gjorde det vi skulle. Sedan är det jätteoturligt att pucken går över sargen (Mattias Kalins utvisning för puck out innan 2–2) och återigen oturligt att en klubba går av när de gör det målet, fortsatte Krekula om det tunga slutet på matchen.

Vita Hästen hade ändå chansen att knyta ihop det i förlängningen men då åkte Krekula själv på två minuter för hakning och från båset fick han se KHK återigen göra mål med en spelare mer på isen.

2–3 och avgjort.

– Jag hade en bra känsla inför förlängningen, men det ville sig inte. Det var första gången vi förlorade en förlängning, straffar har det hänt en gång. Jag har nog aldrig spelat så långa matcher som här, det visar att det är en tight serie. Alla lag kan slå alla. Det är bra att veta att vi kan slå alla lag, då är det upp till oss att göra jobbet, sa Krekula vidare.

Hur ser du på din utvisning där?

– Det var dumt av mig. Jag känner att han håller i klubban, samtidigt ska min klubba inte vara där. Alla är bra på det där, de vet att det blir utvisning. Självklart tycker inte jag att det ska vara utvisning men samtidigt tycker jag inte min klubba ska vara där heller, speciellt inte i det läget.

Det blev ett trist slut på en match som stod och vägde länge. Karlskrona började bäst och hade bäst fart i i början av den första period som ändå Vita Hästen vann.

Henrik Rommel utnyttjade tidigt ett powerplay och dunkade upp 1–0.

Siffror som stod sig till precis i slutet av andra perioden när KHK kvitterade. Sedan kom det svängiga slutet där Hästen hade greppet men tappade det.

– Det stusade inte som vi ville på slutet, men vi ska kunna nöta ner dem bättre också. Vi är ett bättre hockeylag, de spelar mycket på kontringar och det visste vi om innan men vi lyckades inte stoppa det, tyckte Simon Krekula om förlusten på hemmais.