– Jag känner redan några som spelar i Hudiksvall, och har bara hört bra saker om klubben. Jag har snackat en hel del med Albin Runesson, vi gick tillsammans på hockeygymnasiet i Örnsköldsvik, säger Erik Flood till helahälsingland.se.

Den 22-årige backen kom till Vita Hästen under våren och hann då med sju matcher. I somras skrevs ett nytt kontrakt för 2018-2019, ett avtal som alltså bröts under måndagen.

– Jag har trivts bra i Norrköping och med spelarna och har min sambo här. Men jag behöver mer speltid och jag och Vita Hästen är överens om att det här är det bästa för båda parter. Jag behöver speltid och ser ingen annan utväg. Det är inga "hard feelings" eller så, sa Flood då.

Istället har nu skrivit på för division 1-klubben Hudiksvalls HC. HHC satsar för att ta sig uppåt seriesystemet och ska spela i Allettan som inleds i slutet av december.

– Det har absolut spelat in att det är en bra förening med höga ambitioner. Det har jag också, och i det här läget måste ambitionen vara att ta nästa steg upp i allsvenskan, säger Flood till helahälsingland.se.

Kontraktet med HHC gäller säsongen ut och han är spelklar redan i onsdagens serieavslutning borta mot Sollentuna.

I Hudiksvall är man övertygade om att man kommer ha stor nytta av Erik Flood

– Vår ambition har varit att förstärka laget med en back och en forward inför AllEttan. Erik är en spelskicklig back som vi kommer ha stor nytta av, han kommer även med välbehövlig rutin nu när vi går in i nästa fas, säger sportchefen Pär Langer till helahälsingland.se.