Från Vita Hästen till IK Guts skiljer det två divisioner. Men trappan neråt i seriesystemet är ändå rätt väg för 23-årige Victor Lindman, enligt han själv. Han vill hitta tillbaka till hockeyglädjen igen.

– För mig känns det som det enda riktiga beslutet just nu. Jag förstår att det finns vissa som höjer på ögonbrynen – men för mig är det viktigaste nu att må bra med min hockey. Under säsongen som var kände jag inte någon glädje – ingen alls.

Vad var det som inte stämde för dig, känner du?

– Nästan ingenting. Jag var inte mig själv på isen och hade inget självförtroende. Spelsinnet som varit min starka sida fanns inte där. Jag var till och med rädd för att ha pucken, berättar Lindman.

Trots hans egna missnöje kring den gångna säsongen kvarstår det faktum att han var Hästens poängbäste back. Det har inte saknats anbud från andra klubbar och bland annat har intresse funnits från Frankrike men även division 1 här i Sverige. Men trots de olika valmöjligheterna blev det alltså IK Guts i division 2.

– Jag har många polare i laget. För mig handlar allt nu om att hitta tillbaka till glädjen och då är det här rätt val.

Hur tänker du kring din hockeykarriär nu?

– Jag kommer ge 100 procent för Guts. Vi kommer slå ur underläge men har goda förutsättningar att lyckas bra i Hockeytvåan. Truppen är heller inte helt spikad och det är säkert en hel del spännande på gång. Vad som händer framöver är svårt att säga. Om jag får tillbaka glädjen kanske man satsar fullt ut och siktar på högre nivåer igen, avslutar Lindman.

Utöver Victor Lindman är det också klart att backarna Wilhelm Westlund och Gustav Ahnelöv lämnar Hästen som just nu har två backpjäser kontrakterade – Jacob Stridsberg och Arvid Aronsson. Jens Hellgren uppges också vara klar för en fortsättning men det är inte uppgifter som bekräftats av klubben.