Efter två raka förluster var frågan vilken väg Vita Hästen skulle ta. Frågetecknet rätades dock ut till ett väldigt stort och stabilt utropstecken. 

4–0 mot dittills obesegrade BIK Karlskoga var lika stabilt som det låter. Vita Hästen gav inte gästerna någon större chans, trots att man fick en hel del utvisningar emot sig. 

– Det känns riktigt bra. Jättekul att vinna, speciellt på hemmaplan, och dessutom inte släppa in några mål emot sig, sa István Bartalis mitt i nedvarvningen efter matchen.

Artikelbild

| Istvan Bartalis satte två mål mot Karlskoga när Vita Hästen vann säkert och stabilt på hemmaplan.

 

Den landslagsmeriterade ungraren har kommit in i det bra under sin första tid i klubben. Tillbaka i hockeyallsvenskan har han hittat sin roll mer och mer. Den här kvällen var han en av de allra bästa och den kanske störste segerorganisatören med två mål.

1–0 satte han tidigt i powerplay.

Simon Krekula utökade och när gästerna jagade reducering i mittperioden klev Bartalis fram igen. Ett snyggt solonummer avslutade han med att lura Henrik Lundberg i bortamålet totalt innan han sprättade upp pucken i det närmaste krysset.

Artikelbild

| Istvan Bartalis satte två mål mot Karlskoga när Vita Hästen vann säkert och stabilt på hemmaplan.

– På det första fick jag en bra crosspassning och sköt ett direktskott. På det andra fuskade målvakten lite och jag kunde lägga upp pucken i första hörnet. Jag tror att han trodde att jag skulle passa, beskrev Bartalis.

Skönt att göra mål?

– Det är det faktiskt. Man vill inte bara passa utan göra lite mål också. Så det är kul.

Hur har det varit att komma tillbaka till hockeyallsvenskan igen?

– Det känns bra, jag har kommit in i gruppen bra. Vi har ett riktigt bra lag med bra killar och bra tränare också. Men om det är som förra gången? Jag kommer inte ihåg så mycket, det var ändå fem–sex år sedan. Men det är kul, hög fart och alla kör som fan, fortsatte Bartalis som spenderat de senaste säsongerna i den tyska ishockeyn efter tiden i Troja/Ljungby innan dess.

 

Nu är han i Norrköping och Vita Hästen för att vara med på lagets jobb för att lyfta igen efter några tuffare säsonger i hockeyallsvenskan.

Hur bra är det här laget tycker du?

– Spelar vi så här kan vi slå vilket lag som helst. Frågan är bara om vi kan göra det i 60 minuter. I varje match hittills har vi haft sådana här spelmoment i 10, 20 och 30 minuter men inte riktigt kunnat hålla ut hela vägen. Idag gjorde vi det och då blev det bra.

BIK Karlskoga försökte forcera med tomt mål på slutet. Då satte Christopher Fish avgörandet som spikade segern till 4–0 som var första hemmasegern för säsongen.