Hästen valde att sätta in Marcus Hellgren istället för Viktor Kokman.

Hellgren som stod senast Hästen slog Leksand.

Men det var ett betydligt formstarkare Leksand som kom till Norrköping.

Om det fanns någon bonus för ett skadedrabbat Vita Hästen så var det Leksands Mattias Ritola som stängdes av till 6 februari. Han tillbringade kvällen på Himmelstalundshallens pressläktare istället.

I Hästens trupp var skadelistan lång. Mattias Kalin, Henrik Rommel, Simon Krekula och Henrik Nyberg (borta hela våren) samt Anton Danielsson som varit sjuk i veckan.

På pluskontot fanns nye Frölundalånet Jesper Emanuelsson som startade med en matchvärmning i benen ihop med sin nya klubb.

Vita Hästens Mattias Beck fick ett öppet läge i matchinledningens första power play mot Axel Brage. Men avslutet hamnade utanför Brages axel, långt utanför buren.

I nästa numerära överläge hängde matchens första mål i luften. Det var gästerna som var hetast och utdelningen kom logiskt från Daniel Gunnarsson, mot Marcus Hellgren i Hästens mål. Han storspelade, men en låg lucka räckte för att trissan skulle leta sig in.

Även 0–2 kom men det ringdes bort efter videogranskning, då Leksandsspelarna legat på Hästenmålvakten Hellgren i röran av spelare.

Skotten, 4–15 till dalalaget speglade matchbilden.

Hästen startade mer övertygande i andra perioden. Powerplay, med mycket puck men få avslut. Hemmalaget tryckte ned Leksand djupt, men gästernas i första farlighet kunde Thomas Valkvae-Olsson lyfta en backhand över axeln på Hästens målvakt, 0–2.

Strax före powerbreak spelade Marcus Eriksson fram Arvid Degerstedt med ett smörpass, men Brage lyckades flytta över.

0–3 skapades av ett olyckligt blindpass bakom Marcus Hellgren av en hemmaback. Anton Karlsson i Leksand tackade för kaffet och serverade Johan Porsberger som kom med fart, ett omöjligt läge att missa. Hästen gjorde en betydligt mer offensiv andraperiod, men det var Leksand som var effektivast.

Hallen väcktes till liv efter ett fint anfall av Kevin Elgestål som gav Erik Borg läge att lägga in första reduceringspucken i matchen.

Tränare Leif Strömberg tog timeout då Hästen hamnade i spel fem mot tre, det gav en ny reducering efter att "Macke" och "Sama", satte Emil Eriksson i öppet läge.

Nu blev det match igen.

Intensiv jakt.

Hästen tog ut målvakten, pressade men Det var Axel Brages och Leksands kväll inför de dryga 3000 åskådarna.