Istvan Bartalis, den ungerske landslagsmannen, blev klar i slutet av juni. Men därefter har det varit ganska tyst kring Hästentruppen som framförallt behöver fylla på med backar.

Än så länge finns bara Jakob Stridsberg och Arvid Aronsson i backbesättningen men de kan få sällskap ganska snart, säger nye tränaren Tony Zabel.

– Vi är i slutförandling med mer än en spelare. Det kan hända en hel del i veckan som kommer. Det är flera spelare som var i Vita Hästen i fjol som vi vill behålla men det finns också andra spelare vi är intresserade av, säger Zabel som själv berättar att han för en dialog med en back som huserade i SHL den gångna säsongen.

– Det är en kille som skulle kunna höja oss rejält. Vi hade kontakt för två månader sen men då blev det ingenting. Nu har vi tagit upp kontakten igen, på spelarens initiativ, vilket känns kul. Vad det sen landar i är oerhört svårt att säga i nuläget. Än så länge är det ett långskott – men vi får se.

Vad är det för typ av back?

– I SHL är det en stabil tvåvägsback. Hos oss skulle det vara en poängspelare, säger Zabel om backen vars namn han inte vill avslöja.

Vad är det ni söker för spelare?

– Vi har pratat om att vi vill ha ett skridskostarkt lag som är ramstarkt. Och med ramstarkt menar vi att bygga laget utifrån back- och centerpositionen. Har man bra backar och centrar så ger det bättre förutsättningar för forwards att göra det bra. Så skulle man kunna säga. Hittills har vi lagt stor vikt vid att få in skridskostarka backar och renodlade tvåvägscentrar.

Med cirka två månader kvar till den Hockeyallsvenska premiären finns en del luckor att fylla. Några av dem kan alltså enligt Zabel bli fyllda redan nästa vecka. Troligast är att det primärt handlar om avtalsförlängningar med spelare som ingick i Hästentruppen även förra säsongen.

Det görs ingen hemlighet av att det är långt gångna förhandlingar med flera av spelarna.

– Vi är i slutförhandlignar med flera spelare. Vi vill gärna ha kvar Jens Hellgren och Rikard (Olsén) på backsidan för att nämna några. Visst är det så. Och spelare som Erik Borg och Christopher Fish är vi såklart också intresserade av att behålla, avslutar Zabel.