Himmelstalundshallen byts mot Nobelhallen. Vita Hästen mot BIK Karlskoga. August Gunnarssons tid i Norrköping har varit tämligen skadefylld men när han har varit hel och frisk har han levererat bra med poäng för laget.

Säsongen som gick blev dock väldigt stökig med långvariga skadeproblem.

Nu tar Gunnarsson ny fart i seriekonkurrenten i Värmland istället.

– De har visat att dom vill ge mig chansen efter en riktig skitsäsong och det är jag väldigt tacksam över. Sen har jag även pratat med spelare som varit i Karlskoga sedan innan vilket gjort att jag har fått en bra känsla av klubben, säger Gunnarsson till klubbens hemsida.

Han följer därmed Wilhelm Westlund som också gjorde samma klubbyte tidigare under våren. Och för hemsidan beskriver Gunnarsson känslan som bra.

– Jag har hälsat på några gånger och har blivit väldigt bra bemött vilket betyder väldigt mycket för mig. Det ska bli riktigt roligt!

Gunnarsson har mött Karlskoga flera gånger och säger så här om klubben han kommer till:

– Alltid tufft att spela mot Karlskoga, alltid. Oavsett om det är hemma eller borta så är dom alltid sådär jobbiga. Sen har det varit ett väldigt bra tryck i Nobelhallen när jag varit där. Publiken har verkligen hängt med i matcherna och visat engagemang, något som man uppskattar som spelare.

Under sina tre säsonger i Vita Hästen blev det totalt 106 matcher i hockeyallsvenskan. Dock bara 14 sista säsongen där han också spelade åtta matcher i kvalserien.

Totalt på alla de matcherna svarade Gunnarsson för 25 mål och 25 assist.

Han räknar med att bli helt frisk till säsongen som kommer och har höga förhoppningar på den.

– Höga, på både mig och BIK. Jag vet vad jag själv kan och sen vet jag även vad klubben är kapabel till samt vilka mål föreningen har.

August Gunnarsson fick under sommaren uppleva något annat häftigt – där han var på plats och såg när hans bror Carl Gunnarsson tog hem Stanley Cup för St Louis Blues.

– Ja herregud, jag vet inte ens hur jag ska kunna förklara allt. Det känns fortfarande lite som en dröm. Att få springa in på isen och krama om brorsan efter att han vunnit Stanley Cup är något jag kommer bära med mig hela livet, ett underbart ögonblick. Helt klart det bästa jag varit med om i hela mitt liv, jag är så stolt över min bror, berättar Gunnarsson för BIK Karlskogas hemsida, klubben han ska spela för den kommande säsongen i hockeyallsvenskan.