Han spelade i Vita Hästen under de roliga säsongerna när laget klev upp från division 1 – och sedan gjorde succé i hockeyallsvenskan året efter.

Brage var en viktig spelare då, inte minst när laget gick upp.

– Det är mitt absolut bästa minne därifrån, säger målvakten som senare lämnade för spel i SHL med Örebro.

Numera spelar han i seriekonkurrenten Leksand som kommer till Himmelstalundshallen igen under söndagen. Det är till dalaklubbens hemsida som Brage berättar hur det var att bli hjälte i Vita Hästen när det begav sig.

– Vi var ett lag, men något gjorde man väl bra, säger han.

Brage ger främst beröm till Vita Hästens fans på den tiden när han själv spelade inför dem varje match.

– De är inte lika många som i Leksand, men de är också bra. Publiksiffran har väl sviktat lite de senaste åren. Förr var det ofta lapp på luckan. De hejar på sitt Hästen och det är inte en massa ”hata, hata”.

Lagen har mötts två gånger hittills, och vunnit varsin bortamatch. Av de fem matcherna som återstår är två mellan just Vita Hästen och Leksand. Det återstår även ett möte i Tegera Arena på slutet av den hockeyallsvenska grundserien.

I Himmelstalundshallen vann Leksand senast med 3–2, men Brage tycker att Vita Hästen spelar bättre än tabelläget kanske vittnar om.

– Det blir en rolig match. De verkar ha lyft sitt spel och alla lag i den här ligan är bra, säger Brage till leksandsif.se.

För Vita Hästen är det nästan bara tre poäng som gäller om man ska ha någon chans att undvika negativt kval. Leksand har fortfarande häng på tredjeplatsen i tabellen inför grundseriens avslutande omgångar.