Någon vändning på den dystra trenden blev det inte för Vita Hästen. Efter tre raka förluster på bortais föll man nu hemma mot BIK Karlskoga med 1–4. Efter fredagens förlust så ligger Hästen nu sist i Hockeyallsvenskan, då den tidigare jumbon Tingsryd vann mot Södertälje.

Det var gästerna som tog ledningen då Mikael Eriksson pricksköt in 1–0 vid Marcus Hellgren Smeds ena stolpe. Hästen kvitterade sedan genom Simon Krekula i period två, men Henrik Larsson gav gästerna återigen ledningen innan periodpaus. Hästens coach Leif Strömberg var inte nöjd med matchen, speciellt de två första BIK-målen.

– Två första målen får mig att spy. Det är riktigt låg nivå på dem. Vi har lite halvchanser och kommer ut okej, säger Strömberg och fortsätter:

Artikelbild

| Vita Hästens Kevin Elgestål hade ingen rolig match.

– Sen i resterande delen av matchen är det en uppvisning i turnovers från vår sida.

I den tredje perioden utökade gästerna ledningen genom Oliver Eklind till 3–1. Juliuz Persson fastställde sedan slutresultatet 4–1 för Karlskoga. Strömberg tycker Karlskoga gjorde en gedigen insats.

– De spelar för sina liv BIK Karlskoga. De spelar ett skärpt bortaspel och vi får problem över hela banan, säger Strömberg.

Han är dock inte lika imponerad över sina egna mannar och deras tredjeperiod.

Artikelbild

| Vita Hästens tränare Leif Strömberg var inte nöjd med lagets insats.

– Det är dåliga pass och beslut. Vi får inte ner en enda puck under hela perioden, förklarar han.

Vad sa du till spelarna i periodpauserna?

– Jag påpekade hur viktigt det är att de (Karlskoga) inte får stå och samla puckar och vända på spelet, svarar Strömberg.

Vita Hästens lagkapten Jesper Samuelsson är inne på samma bana som Strömberg. Han tycker också att det var för många felpass från deras sida.

– Vi är inte tillräckligt noggranna med och utan puck. Vi vinner inte slagen vid defensiva- och offensiva blå. Vi är alldeles för klena på det spelet och vi står lite på hälarna i egen zon, säger Samuelsson.

Samuelsson tycker att Karlskoga stod upp bra, men att de (Vita Hästen) gjorde det för enkelt för dem.

– Vi får ingen fart i omställningsspelet och de får stå i mittzon och stänga ner oss hur lätt som helst, säger han och tillägger:

– Hade vi passerat mittzon enkelt och lyft ner pucken bakom deras backar hade vi haft längre anfall och på så sätt lyckats bita oss in i matchen.

Var denna match var ett bakslag efter två jämna matcher mot Modo och Oskarshamn?

– Absolut, både mot Modo och Oskarshamn var det bra prestationer från vår sida och hade kunnat få med mer poäng. Men vi lyckas inte med en lika bra prestation ikväll och vi är alldeles för många som underpresterar, svarar Samuelsson.