Han var både tränare och sportchef i Vita Hästen innan han lämnade Norrköping förra våren. Istället klev han in i styrelsen i Västervik, men när BIK Karlskoga behövde hjälp i vintras blev Niklas Czarnecki tränare på nytt.

Hur det gick?

Alldeles utmärkt. Czarnecki räddade kvar Karlskoga i hockeyallsvenskan trots ett väldigt tufft utgångsläge. 2–1 borta mot just Västervik i sista omgången tog laget upp på säker mark.

Nu meddelar dock klubben att samarbetet med Niklas Czarnecki tar slut i och med det.

– Naturligtvis vill jag tacka för att jag fick chansen att vara med på denna resa i klubben jag älskar så mycket. Uppdraget var glasklart, att rädda BIK Karlskoga kvar i hockeyallsvenskan. Det har varit en tuff resa med många tuffa beslut. Besluten gjorde oss starka och vi fick ihop spelet bättre och bättre. Avslutet blev maxat och jag är som sagt oerhört tacksam för tiden i BIK. Det har också gett mig blodat tand inför framtiden när jag nu söker mig efter nya utmaningar. Jag önskar BIK all lycka i framtiden, säger Czarnecki själv till klubbens hemsida.

Klubbchefen Thomas Fröberg säger att Czarneckis uppdrag var tydligt, att rädda klubben kvar.

– Under tiden har klubben arbetat pararellt med en annan tränarlösning som vi hoppas kunna presentera i nästa vecka. Vi vill tacka Niklas för ett fantastiskt arbete i klubben och önska honom lycka till i hans fortsatta karriär, förklarar Fröberg till hemsidan.