Dubbla sviter att bryta för Vita Hästen

Vita Hästen hoppas bryta flera sviter när topplaget gästar Himmelstalundshallen.

Vita Hästens tränare Tony Zabel har en tuff utmaning på onsdagskvällen.

Vita Hästens tränare Tony Zabel har en tuff utmaning på onsdagskvällen.

Foto: Fredrik Rosander

Ishockey2019-11-20 08:00

Efter några tyngre säsonger verkar det tidigare SHL-laget Modo ha hittat rätt. Onsdagskvällens gäster kommer till "Himpa" med tolv raka trepoängare.

– De har hittat ett bra sätt att spela på och har några killar som kan göra poäng också. Det är ett bra lag vi möter men det är fortfarande ett allsvenskt lag. Det ska vi komma ihåg. Vi ska våga göra våra grejer och inte fokusera så mycket på andra sidan, säger Vita Hästens tränare Tony Zabel.

Han hoppas inte bara bryta Modos långa segersvit utan även Hästens egen mindre lyckade resultatrad på hemmais, där laget inte har tagit en trepoängare på senaste sex försöken.

Zabel är medveten om den dystra hemmasviten.

– Vi har generellt bättre inledningar i matcherna på bortaplan, där vi går för det, är tuffare och rejälare. Det är upp till oss ledare att hitta ett sätt att förmedla att vi vill komma ut likadant här. Vi säger såklart inget annorlunda men det gäller att få killarna att slappna av lite mer, inte fokusera så mycket på resultat utan köra våra grejer. Vi ska inte dra något spöke över det ändå, säger Zabel, som å andra sidan kan glädja sig åt att laget bara förlorat en av de åtta senaste vid full tid.

– Vi har varit i en bra trend ett tag. Helheten har sett bra ut. Vi får oftare ihop 60 minuter.

Christopher Fish och Oliver Nordberg saknas på grund av skada, liksom Patrick Blomberg som åter är i rehabilitering efter ny hjärnskakning.

– Det får ta den tid det tar så får vi börja om eller hur det nu blir där, säger Zabel och suckar.

Karta: Himmelstalundshallen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!