Sist i hockeyallsvenskan. Det pekar inte direkt åt rätt håll för Vita Hästen efter ännu en tuff smäll hemma mot BIK Karlskoga (1–4). När Tingsryd samtidigt vann sin match är det en realitet nu att Norrköpingslaget nått botten i tabellen.

Snart har halva säsongen gått.

Det finns egentligen inte så mycket att be för, det handlar om att kavla upp ärmarna och gilla läget om den här skutan ska vända.

Artikelbild

LÄS MER: Vita Hästen sist efter ny smäll

Att viljan i truppen finns där är det inga frågor på, men allt slit den här hösten har för sällan gett något tillbaka i form av poäng. Det är den krassa verkligheten, en tabell ljuger sällan.

Sedan kan man prata om bra insatser och okej prestationer hur mycket som helst.

Nu är det tid kvar att vända på det här, men jag hoppas – och tror – styrelsen ser det alla andra runt omkring ser. Att om inget händer kan det här landa i ett ovisst negativt kval som i slutändan kan kosta en allsvensk plats. Att Leif Strömberg och truppen behöver få bättre förutsättningar att klara ut det här och det handlar, som jag ser det, bland annat om ekonomiska medel till åtminstone någon spetsspelare in i gruppen.

Jag vet inte alls hur marknaden ser ut – och jag vet att klubbens plånbok inte är överfull – men flera av konkurrenterna har fyllt på sina trupper. I Hästen skulle det åtminstone behövas någon som sätter dit chanserna, som driver på (jag vet att det är sådana spelare som kostar mest) och kanske en rutinerad back också.

Matchen mot BIK Karlskoga var överlag ett steg tillbaka för Vita Hästen. En okej första period, en sämre andra och i tredje kom man egentligen aldrig nära att komma ikapp.

En ny förlust och en ny snyting för de ishockeyfrälsta i Norrköping, där flera började vandra hem långt innan matchen var slut.

Det säger något om frustrationen där ute för tillfället.

LÄS MER: Förslaget: Ett lag måste lämna SHL

Tidigare under fredagen kom ensamutredaren Ola Lundberg med sitt förslag till hur svensk ishockeys framtid ska se ut. Märk väl, det är ett förslag.

Nu ska det ut på remiss hos de olika intressenterna där framtiden tidigast är här 2020.

Efter alla protester som varit mot SHL på diverse läktare den senaste tiden är det definitivt ett steg framåt att förslaget innehåller direkt upp- och nedflyttning. Ett lag kommer gå upp varje år och ett lag kommer åka ur.

Det är något jag velat se länge.

Det gör drömmen möjlig och det gör fallet att ramla ur i alla fall lite mindre hopplöst.

Negativt?

Att de här kamperna mellan lag från olika serier försvinner. Det har varit häftiga matcher som jag definitivt kommer att sakna. Men främst hade jag önskat att fler än ett lag hade kunnat gå upp, det är myntets baksida om man spelar på lägre nivå – men det är i alla fall ett steg på vägen.

Nu får vi se om det också går från pappersprodukt till en verklighet.