LÄS MER: Tungt genrep för Hästen-målvakten

LÄS MER: Så var matchen – minut för minut

Det har blandats och getts under försäsongen. Två matcher mot AIK har slutat med klara förluster.

Artikelbild

| Jesper Samuelsson spräckte hemmanollan med sitt slagskott.

1–5 i Himmelstalundshallen var inte det optimala genrepet.

– Siffrorna visar att det inte var bra. Det är ju hur målen uppkommer, de är alldeles för enkla. Vi missar i markeringsspelet, försöker spela alldeles för konstruktivt kring linjerna. Vi ger bort pucken i många lägen och de har ju vassa omställningar. I några mål sniffar de upp pucken runt kassen, där vi inte är tillräckligt starka att boxa ut och hitta deras inkommande spelare. Då vinner man inga matcher, konstaterade "Sama" när han kom ut från omklädningsrummet.

Hästen-kaptenen viftade bort frågan om man ibland inte får acceptera att det andra laget är lite bättre.

– Det spelar ingen roll. Det är klart att de är bra om de får tre–fyra mål. Det är inget konstigt. Om du möter ett bra lag och de dessutom får det, då är det jättesvårt att spela. Vi har mött bra lag tidigare och stängt ner dem.

Artikelbild

| Henrik Nyberg bjöds på en flygtur framför AIK-kassen.

– Var och en får gå till sig själv och känna lite att man kanske inte alltid måste ha en öppnande passning. Det handlar om att spela på ytor och ge bort mindre ytor. Nu gav vi dem ytor och då är det kul för dem att spela hockey.

Det här var sista matchen innan allsvenska premiären hemma mot Pantern nästa fredag.

– Det är tur att det är träningsmatch. Då har vi mycket att lära av det. Vi vann med 4–1 senast (mot Västervik) och fick lite luft under vingarna. Då var vi mer dedikerade i spelet utan puck och gjorde det lite enklare. Det är nyttiga läropengar och det var absolut inte bara skit i matchen heller. Det finns mycket positiva grejer där ute också, sa Jesper Samuelsson som gjorde lagets enda mål när han stänkte dit 1–3 på ett slagskott.