LÄS MER: Avgående legendaren: Varit för jävligt på nätet"

LÄS MER: Iwung: Hästen lider av en komplex sjukdom"

Det har varit en stormig tid i och runt Vita Hästen. Det har knappast undgått någon. Under torsdagskvällen berättade ordföranden/klubbchefen Yvonne Anglesjö att hon kommer lämna klubben.

Artikelbild

| Daniel Josefsson.

Bland annat efter att hon drabbats av hot och trakasserier i anslutning till sitt hem.

Spelartruppen fick beskedet efter torsdagsmatchen mot Modo.

– Det vore märkligt om vi inte påverkades av det som människor. Med tanke på det som hände med Yvonne som är bedrövligt givetvis. Det är ingenting som vi mår bra av. Sedan måste vi vara professionella när det kommer till hockeyn. Vi har våra problem, säger Josefsson.

Han fortsätter:

Artikelbild

| Daniel Josefsson.

– Saker har hänt runt omkring där jag varit förut också och då gäller det att fokusera på det man kan påverka. Men den här händelsen är ändå väldigt speciell, det är över gränsen och det är vår chef som drabbats. Det vore bra om det kan lugna ner sig, för föreningens bästa.

På isen har klubben sju raka förluster och har haft svårt att göra mål. Det är 15 (!) poäng upp till närmaste laget i botten.

Du som kommit in utifrån under säsongen, hur bedömer du att gruppen mår?

– Bra skulle jag inte säga, det vore fel när vi är där vi är. Samtidigt upplever jag att det finns en tro. Det upplevde jag från början och det gör jag också efter den här tiden. Men det är klart att det är lite tilltufsat här och där. I längden är det inte otur utan det är ännu hårdare jobb som behövs för att bli bättre.

Kan du peka på någon särskild detalj ni måste lyfta, målskyttet är kanske det uppenbara?

– Jag skulle säga målskyttet direkt, men sedan är det inte bara det. Det är saker runt omkring för att kunna göra mål som vi måste jobba med. Inte viljan men desperationen när vi närmar oss målet.

Du har varit med länge, kan du leta fram saker från din egen erfarenhet som du kan ta fram i det här läget nu?

– Att det går att vända saker och ting.

Du har varit med om det förr?

– Absolut. Men då gäller det att titta här och nu och inte så långt fram. Vi måste tro på det vi gör och fortsätta, eller öka, kraven på varandra trots att vi ligger där vi gör. I de matcherna jag varit med har vi inte känt oss underlägsna på något sätt och det är ändå bra.

Daniel Josefsson ser dock ingen anledning att mentalt börja förbereda sig för ett kvalspel – även om mycket talar för att det kan bli det i vår.

– Jag tycker inte det. Vi är här och nu för att bli bättre. Vad som kommer sedan tar vi då. Alla vet hur tabellen ser ut, det är jag övertygad om. Och vi behöver inte följa den så mycket heller, det kommer ta ett tag för oss att jobba upp oss.

Och nu väntar Oskarshamn borta?

– Den är tuff, men vi ser fram emot den. Vi hade ganska bra fart på träningen här idag och vi kommer samla energi för att göra en bra sista match för året och ta tre poäng.