LÄS MER: "Vi hade bra fart och skapade mycket"

LÄS MER: Krönika: "Kanoner i Himpahallen"

Det var säkert en och annan tanke i laget inför kvalseriens första match mot Hudiksvall med tanke på sistaplatsen i hockeyallsvenskan och uppehållet därefter.

Artikelbild

| Viktor Kokman.

60 minuter senare och 3–0 i bagaget var det lite lättare känslor för Vita Hästen.

– Det var viktigt för oss, speciellt när vi kom sist och har gjort lite mål. Det var betydelsefullt, säger Sune Bergman.

Den nye tränaren fick därmed en perfekt start på sitt uppdrag att rädda klubben kvar i serien via det tuffa kvalet.

Hur ser du på insatsen totalt mot Hudiksvall med lite distans?

– Jag tycker att det var en bra arbetsinsats. Spelarna jobbade hårt. De kom in på mål på ett bättre sätt, gjorde tre mål också mot att ha gjort ett på fem matcher innan. Vi hade ett stabilt försvarsspel och höll nollan. Det är alltid kul, speciellt för målvakten. Sedan kunde jag ha önskat lite bättre uppspel, men det blev lite krampaktigt tycker jag. I alla fall i början.

Just nollan bakåt var Sune Bergman nöjd med och han räknar med att Viktor Kokman fortsätter i målet. Definitivt i lördagens match mot Kristianstad – men även i det fortsatta kvalspelet.

– Vi kommer satsa på en så länge som möjligt. Det beror på hur han spelar naturligtvis, men vi kommer inte skifta annars i en sådan här kort serie. Då känns det bättre att ha en som man får lita på. Om han blir skadad eller inte är bra blir det annat förstås, men håller man nollan är man ju bra.

Du kan inte kräva mer.

– Nej, svarar Bergman med ett leende.

Det har varit jämnt på den positionen i Vita Hästen i vinter. Viktor Kokman har haft konkurrens av Marcus Hellgren Smed.

Har det varit ett svårt val att satsa på Kokman?

– De är jämna, men jag har pratat med "Grizzly" (målvaktstränaren Fredrik Eriksson) en hel del. Kokman är lite mer rutinerad. Men Hellgren är duktig också, vi har två bra målvakter.

Efter den viktiga segern i första matchen väntar Kristianstad på bortais. Eftersom de också vann sin första match är det extra viktiga poäng på spel redan nu.

Men nyckelmatch? Inte som Sune Bergman ser det.

– Nej! Vi tar den här matchen och så får vi se hur det blir sedan, säger han lugnt.

Hur mycket har du kollat Kristianstad inför den här matchen?

– Vi ska göra det nu, vi tog den här matchen (Hudiksvall) först. Men jag har pratat med några som har mött dem och jag ska se dem på video också för att se lite vad vi har att vänta oss. "Hudik" backade hem och spelade jäkligt defensivt, det tror jag inte att Kristianstad kommer göra. De kommer gå fram. Igår fick de en bra start när de vann mot Boden. Det är starkt att vinna där.

Christopher Fish tränade inte på is under fredagen, men ska kunna spela. Sune Bergman räknar med samma uppställning som mot Hudiksvall.