22-årige backen Erik Flood lånades in till Vita Hästen under de sju sista matcherna den gångna säsongen. Han kom från Almtuna där han inte riktigt hade lyckats.

Flood berättar för Sporten att han inte blir kvar i Uppsala-klubben – och att han för en dialog med Vita Hästen.

– Jag kan absolut tänka mig att bli kvar i Hästen. Men jag och min agent kollar runt, ingenting är klart för tillfället, säger Erik Flood och lägger till:

Artikelbild

– Jag vill vara i en klubb där jag kan utvecklas som bäst och få mycket förtroende.

Hästen-tränaren Leif Strömberg säger att Flood är högaktuell för Hästen och öser lovord över backen:

– Erik är en multiback. Lite burdus, lite småelak. Han är bra på att ligga rätt i banan, rätt i linjer. Han har mycket fina uppspel med puck, säger Leif.

– Jag tror att Erik kan spela högre upp om några år. Vi hoppas få ha kvar honom i Hästen.

När det gäller Jacob Sundberg, som var hårt skadedrabbad den gångna säsongen, talar inte mycket för att han blir kvar i Norrköping.

– Jag har inte hört något från Hästen på en och en halv månad. Det känns väldigt oklart, säger 18-åringen.

Sundberg har trivts bra i klubben och har fortfarande dörren öppen för att stanna om han får ett passande upplägg. Men han tänker brett, inte minst nu när intresset från Hästen verkar svalt.

– Jag är fortfarande junior, så jag har många alternativ med juniorklubbar. Jag tänker inte så mycket var jag spelar, det är speltid som är viktigast, säger Sundberg.

– Allra helst vill jag vara i ett seniorlag. Men om jag spelar juniorhockey så vore Super Elit klart bäst. Det som har varit synd med Hästen är att deras lag spelar i den näst högsta juniorserien som inte håller en jättehög nivå.

Leif Strömberg om Jacob Sundberg:

– Vi har inte tagit det längre. Vi har det lite på "hold". Men det är en ung kille som kan växa ut också. Vi får se, säger Leif.

Vi kan även avslöja att 19-årige Felix Brodén har fått ett lärlingskontrakt med Vita Hästen. Brodén kommer att träna med Hästens A-lag, men kommer att lånas ut och spela merparten av sina seniormatcher med Nyköpingslaget Gripen i Hockeyettan från start.

Leif Strömberg bekräftar det första, men inte att Gripen är spikat.

– Vi är jätteglada över det lärlingskontraktet. Vi ska vårda Felix. Han ska kunna spela J20, med A-laget och även ha möjligheten att förkovra honom i ett division 1-lag, säger Strömberg.

– Det är klart att Gripen är en närliggande klubb. Vi ska upprätta en bra relation med dem. Ingen av parterna förlorar på att utveckla spelare.

Avslutningsvis: en spelare som Vita Hästen är intresserat av är Joakim Thelin, som har lämnat AIK. Thelin förefaller emellertid inte vara speciellt nära en påskrift för Hästen.

– Flera klubbar är intresserade. Det viktigaste för mig är att spela där jag får mycket förtroende. AIK är klubben närmast hjärtat, men det kan vara bra att gå till en mindre klubb och få en större roll, säger Thelin.

– Hästen, Västervik och Oskarshamn är tre av klubbarna som har visat intresse. Några klubbar har jag pratat direkt med. Med Hästen har det bara varit via min agent.