LÄS MER: Zabel är Hästens långsiktiga val

LÄS MER: Zabel börjar i en uppförsbacke

Tony Zabel presenterades som ny tränare i onsdags. Nu är Vita Hästen överens om ett samarbete med ännu en ny ledare, extremäventyraren Niclas Mårdfelt från Söderköping.

– Utöver att göra som andra klubbar och tillsätta en stark grupp tränare kompletterar Vita Hästen tränarstaben med en ny typ av kompetens som fyller en annan roll än tränarnas. Den röda tråden i Vita Hästens ledarbygge handlar om att knyta till sig personer som vet vad som krävs för att vinna och som är duktiga på att utveckla spelare. Vi är på jakt efter ett nytänk som förbättrar på kort och lång sikt, säger Rickard Rauge, ordförande i Vita Hästen.

43-årige Mårdfelt smygstartade arbetet redan under den nyligen avslutade kvalserien till allsvenskan då han jobbade med att få spelarna att leverera mer speleffekt, må bättre och kommunicera effektivare.

– Jag brinner för att utveckla människor och för att få människor i grupp att prestera mer effekt. Min roll blir att hjälpa tränare och spelare att få ut mer speleffekt ur laget och att få fler spelare att utvecklas fortare. Det handlar inte om klassisk idrottspsykologi utan om att långsiktigt bygga in en ny typ av kunnande i Hockeysverige. Jag ser fram mot att arbeta med Vita Hästens ledare och delar fullt ut Tony Zabels syn på hur svensk hockey behöver moderniseras för att lag ska leverera mer speleffekt, säger Mårdfelt i ett pressmeddelande från klubben.

Mårdfelt jobbade med Zabel redan säsongen 2013–14 då Djurgården gick upp från allsvenskan till SHL, och hjälpte samma år Björklöven bryta en negativ trend och rädda kontraktet i allsvenskan.

Han har en bakgrund som extremäventyrare och har bland annat som förste svensk rott över Atlanten i roddbåt 2001–02, bestigit berg och pressat sig mentalt och fysiskt till det yttersta. Han har studerat mänsklig prestation och forskat på framgångsfaktorer. Hans specialitet sägs vara att få människor att prestera affärsmässig mer nytta på minskad tid med minskad stress, och att skapa prestationskulturer. Han utbildar i hur man får människor att fullfölja saker och är expert på att få människor att ta ansvar och skapa resultat.