Viktiga påskrifter för IFK Norrköping

Tryggat bakåt – och framåt. IFK Norrköping kan räkna in målvakten Julia Nyström och anfallaren Alma Sjödahl även över 2020. "Förhoppningen är såklart att vi vinner serien", säger Sjödahl till klubbens hemsida.

Alma Sjödahl satte 13 mål i division 1 den här säsongen.

Alma Sjödahl satte 13 mål i division 1 den här säsongen.

Foto: David Iwung

Fotboll2019-11-27 14:16

En bra säsong räckte inte för att ta klivet upp till elitettan. 

Jitex kunde i stället, via kval, säkra sin plats i den näst högsta serien. IFK Norrköping rustar för att göra ett nytt försök att ta sig till allettan och lämnar två viktiga besked på vägen.

Julia Nyström och Alma Sjödahl har tecknat nya kontrakt. 

Nyström var förstavalet mellan stolparna i sju matcher första säsongen i IFK-tröjan. 

– Det känns som den rätta platsen för mig att vara på för att fortsätta utvecklas. Alla vill bidra och vi har ett jättebra tempo på träningarna. Vi har en jättebra stämning i laget och jag trivs väldigt bra här, säger Nyström till IFK:s hemsida

Nyström, född 2001, ser goda möjligheter att "Peking" kan följa upp ett bra 2019.

– Jag tror att det kommer bli en rolig säsong, det ser bra ut redan nu och det känns som vi har något bra framför oss, fortsätter målvakten.

Alma Sjödahl drog ett tungt offensivt lass. Med sina 13 mål på 21 matcher slutade anfallaren tvåa i den interna skytteligan.

Nu är det klart att Sjödahl kommer kliva in till sin tredje IFK-säsong.

– Det ser ut som att vi kommer ha ett väldigt starkt lag så jag är väldigt taggad på satsningen om att vinna serien. Vi har väldigt bra förutsättningar för att utvecklas och bli så bra som möjligt. Det är även kul att vi hamnat i Stockholmsserien i år då vi kommer få möta lite nya lag, säger Sjödahl.

Julia Nyström.
Julia Nyström.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!