Viktig duo har förlängt kontrakten med IFK

IFK Norrköping får behålla två viktiga kuggar från säsongen som gick. Båda Ida Andersson och Lovisa Gustafsson blir kvar i laget.

Lovisa Gustafsson är klar för ytterligare en säsong i IFK.

Lovisa Gustafsson är klar för ytterligare en säsong i IFK.

Foto: Christer Gustafson

Fotboll2019-11-20 10:43

Lovisa Gustafsson var den som vann interna skytteligan säsongen som gick. Det blev 14 mål trots en skada (hjärnskakning) som höll henne borta från spel en del under sommaren och hösten.

Nu blir Lovisa kvar en säsong till.

– Jag siktar på ett skadefritt år för min del, att kunna vara med hela säsongen och att vi förhoppningsvis kommer kunna ta klivet upp det här året, säger anfallaren till klubbens hemsida.

– IFK är en väldigt bra klubb att spela för, med bra tränare och bra förutsättningar och möjligheter att utvecklas. Plus att IFK är redo att ta klivet upp i elitettan vilket gjorde mitt val enkelt.

Även mittfältaren Ida Andersson har förlängt sitt kontrakt. Hon har skrivit på för två nya säsonger i klubben som hon kom till från Lindö inför säsongen 2018. Året som gick svarade hon för 18 matcher i division 1. 

– Vi har en stark trupp som ännu ett år kommer att kriga för en topplacering i division 1. Jag har en tro på tredje gången gillt och jag ser därför att vi nästa säsong har krigar oss upp till Elitettan, säger Ida som trivs bra i IFK som klubb.

Hon säger:

– Det är en bra miljö där jag utvecklas som fotbollspelare. Jag trivs även väldigt bra med både tränare och ledare vilket jag tycker är en nyckel till att utvecklas, eftersom att fotbollen är en stor del av min vardag. Mina förhoppningar kring nästa säsong är att vi tillsammans ska utvecklas och bli ännu bättre fotbollspelare. Om vi gör det tror jag att det kommer medföra riktigt bra resultat.

Karta: Östgötaporten
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!