1) Ny back på plats.

Jake Newton värvades till Oskarshamn i somras. Några veckor in i issäsongen fick han beskedet att han inte längre är önskvärd och i jakt på ny klubbadress tränar han nu med VIK. Men någon övergång är inte aktuell enligt VIK:s sportchef Emil Georgsson, som hälsar att det bara handlar om att fylla ut träningstruppen medan Erik Ullman är skadad.

2) Erik Ullman på is.

Ullman, ja. Han var med och skuggåkte på träningarna i en otroligt gul tröja. Han höll klubban i två händer men hanterade inte pucken särskilt mycket.

3) Svenska som gäller.

Förra året, åtminstone inledningsvis, höll Mattias Karlin i sina genomgångar på engelska. I år har jag bara hört svenska. Efter den stora genomgången samlas de utländska spelarna för en enskild förklaring från ledarna.

4) Det finns platser att slåss om.

Ja, VIK är ju minst en back och en forward för mycket för matchspel – och det märks. Spelarna kämpar ordentligt om platserna och de yngre spelarna ber sannerligen inte om ursäkt för sig i duellerna.

5) Kemi i toppkedjan.

Rob Bordson och Victor Öhman hittade varandra bra och med Ken Jäger som en speedig tredje länk såg den formationen mycket intressant ut. Det bådar gott för VIK då Peter Krieger och Erik Nyström redan visat att de klarar av att bära upp en producerande enhet.