"Vi vill inte ha dem i närheten"

Räkna inte med Kalle Holmgren de närmaste fyra veckorna. Dessutom är virusperioden på resa genom IFK:s spelartrupp.

Smällen på muskeln som Kalle Holmberg drog på sig i U21-matchen mot Djurgården kommer hålla anfallaren borta i minst fyra veckor.

Smällen på muskeln som Kalle Holmberg drog på sig i U21-matchen mot Djurgården kommer hålla anfallaren borta i minst fyra veckor.

Foto: Ulf Stråhle

Fotboll2019-09-18 15:00

Underbart är kort. Men Dale Reese uppnådde det som händer få säsonger i en elittrupp.

Inga skador, inga sjukdomar.

Men det var i augusti, nu några veckor senare har det dykt upp allt fler problemställningar att behandla för IFK Norrköpings rutinerade idrottsskadeterapeut.

Simon Thern var visserligen skadad sedan ett tag, men har anslutet till förkylda Gudmundur Thórarinsson och Lars Krogh Gerson.

– De är sjuka. Om vi ska kalla det virus eller förkylning? Det är vilket som. Vi ska försöka begränsa deras närvaro här med gruppen. Vi vill inte ha dem i närheten, sa Dale Reese på träningen.

Kalle Holmberg släntrade förbi efter rehabträning med sin lårskada som var "stabil". Dale Reese gav en mer tydlig bild på problematiken med en inre blödning i muskeln. Den har undersökts på sjukhuset.

– När det gäller Kalle har han kommit upp i 70-80 graders rörlighet nu. Det krävs 110 grader för att han ska kunna cykla. Förhoppningsvis kommer han komma upp i 90 i slutet av veckan och då börjar det kunna hända saker med rehabträningen. Det var väl 20 år sedan jag hade en sådan skada sist.

Minst fyra veckor kommer krävas innan Kalle är i tränings- och spelbart skick.

Det sitter fyra stora muskler i låret. Dale Reese förklarar att när en muskel blir vätskefylld så blir det som att man trampat ur kopplingen för den muskelns funktion. Den gör ingen fysisk nytta längre. Det handlar om att jobba bort vätskan från det inre "blåmärket" i muskeln.

– De andra musklerna fungerar och det gäller att hålla dem igång för att pumpa undan vätskan, säger Dale Reese.

Karta: Östgötaporten
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!