Nyköpingsgänget kom till Kråkvilan med två tunga avbräck. Peter Ljung saknades på grund av att han fått ett wild card till kommande helgs GP-tävling i Målilla. Bortalagets andra stora stjärna, Oliver Berntzon, kunde inte heller starta med anledning av sjukdom.

Med det utgångsläget hade Vargarna en bra chans på förhand att rucka på serieledarens makalösa svit, idel vinster. Och hemmalaget gjorde inget misstag.

I det andra heatet tog Vargarna sin första femetta, en billig sådan. Griparnas Adrian Gheorghe blev utesluten och William Björling fastnade – Dennis Fagerkrantz var först över mållinjen med lagkamraten Henrik Bergström tätt bakom.

Artikelbild

| Dennis Fagerkrantz tar sig lekande lätt förbi Kevin Wölbert.

Därefter höll sig Kim Nilsson och Viktor Bergström framme knep en femetta. Efter tre heat hade Vargarna slagläge med 13–5. Och Vargarna fortsatte på den inslagna vägen med en ny femetta i det femte heatet, 20–10.

Gästernas stora hopp var finländaren Timo Lahti, och han gjorde allt som stod i hans makt för att försöka minska avståndet till Vargarna. I och med att Oliver Berntzon ströks fick Griparna använda sig av ridersreplacement fick han även kliva in i stjärnans frånvaro.

Men det räckte inte under de tio första heaten, han var för ensam mot Vargarna och hemmalaget hade hela tiden ledningen med åtta till tolv poäng innan pausen. Under uppehållet stod det 34–26 i hemmalagets favör.

Efter paus reste sig dock bortalaget . Griparna tog en fyrtvåa i heat elva.

Artikelbild

Sen var olyckan framme. Viktor Bergström fick ett litet kast och både han och Erik Riss föll omkull. För Bergström tog det illa, riktigt illa. Föraren fick bäras av med bår och köras till sjukhus med ambulans. Det var ländryggen som fick sig en rejäl törn. Erik Riss kunde linka av på eget bevåg.

Fallet innebar även att Vargarna inte kunde knipa bonuspoängen eftersom Norrköpingslaget förlorade med 22 pinnar på bortaplan. I praktiken har Griparna kammat hem seriesegern. Det enda laget som kan rucka på den ordningen är Norra Speedwayalliansen. Att det skulle hända är lika troligt som att Helsingborgs IF inte kommer att gå upp från superettan i fotboll.

När matchen väl var i gång igen tog Griparna ytterligare en fyrtvåa och krympte avståndet från 36–30 till 38–34.

Sen var det nervigt, men i det fjortonde heatet körde Mathias Thörnblom och Erik Riss hem segern till Vargarna med en femetta.

Tillställningen slutade 49–41efter nomineringsheatet, vilket var blytungt i serien i serien bakom Griparna. Med segern har Vargarna ett försprång gentemot Piraterna och Valsarna.

Kim Nilsson noterades för flest poäng i hemmalaget, 13 stycken. Bäst i matchen var Timo Lahti med 19 pinnar på totalt 7 heat.