Ett stukat Örnarna hade ingen chans mot gästerna från Norrköping. Vargarna, med Kim Nilsson tillbaka i laget, dominerade från start till slut och kunde resa hem med en säker vinst i bagaget. Matchen slutade 28–62.

– Det blev ganska överlägset till slut. Grabbarna gjorde en kanonmatch och var taggade från start, sa lagledare Mats Boström.

Det blev ju otroligt stora siffror till slut.

Artikelbild

| Lagkapten. Linus Sundström var bäst med sina 14 poäng i Vargarnas kross.

– Ja, det trodde jag väl inte på innerst inne. Klart jag hoppades att vi skulle vinna med tio poäng. Men de var med allihopa, det var riktigt bra stämning i laget och alla var på tårna.

– De åkte som gudar, konstaterade en nöjd Mats Boström.

Tillbaka i laget var Kim Nilsson som kanske var den mest dominante föraren i kvällens match. Vargarnas stjärna vann samtliga av sina fyra heat och plockade därmed hem 12 poäng.

Skönt att ha med Kim igen?

– Ja, som jag sagt tidigare så var det ett stort avbräck när han var borta. Han gjorde det bra idag.

Innan semifinalen mot Griparna drar igång återstår nu en sista hemmamatch i gruppspelet, återigen med Örnarna som motstånd. För att Vargarna ska lyckas klättra förbi Nyköpingslaget krävs en vinst hemma på Ica Maxi Arena samtidigt som Griparna måste förlora i Västervik.

Ni har en hyfsad chans att nå andraplatsen nu.

– Absolut, men vi har inget i egna händer. Det gäller att vi vinner med stora siffror medan Griparna förlorar.

Ett ganska bra utgångsläge?

– Ja, visst.

I och med att Griparna hemmabesegrade ledande Västervik, 49–41, så behåller Nyköpingslaget andraplatsen inför gruppspelets sista omgång. En andraplacering i allsvenskan innebär att laget får välja om de vill börja hemma eller borta i det kommande dubbelmötet mot trean. Det står sedan tidigare klart att Vargarna och Griparna kommer att mötas i en semifinal.

– Kör vi så här så har vi en bra chans att slå både Griparna och Västervik, sa Boström.

Skulle ni vara klara av avancemang till elitserien?

– Det är en fråga för styrelsen, det tar inte jag ställning till.