Det är sajten Svenska Fans som varje år delar ut priset under namnet Guldskölden. Där får man rösta på flera olika kategorier vilka reportrar, journalister och poddar med mera som varit bäst på just sport det senaste året.

Omröstningen har pågått ett tag och under fredagen blev det klart vilka fem som är finalister i respektive kategori.

Norrköpings Tidningar/Folkbladet kan stolt notera att vi har en person i final när det gäller kategorin för lokal sportjournalistik. Där har David Iwung röstats fram som en av de fem.

Artikelbild

David Iwung.

Hur det går i finalröstningen blir klart 7 januari.

Hur känns det att vara en av fem framröstade finalister till priset som årets lokalsportjournalist?

– Känslospektrumet gick från förvåning, till "vem skämtar med mig?", till glädje och nu ett viss mått av stolthet. Men fortfarande, på allvar: Vem skämtar med mig?

Vad tror du det är som gör att just du fått så många röster?

– Oj. Jag har nog IFK Norrköping att tacka. Peking-bevakningen tar upp en stor del av arbetsuppgifterna. Folk i den här staden engagerar sig i IFK. De läser vad man skriver, även om det inte är avslöjande alster eller revolutionerande texter.

Vad gör en bra lokal sportjournalist?

– Kontaktnät, byta vettiga musiktips med Jens Gustafsson och kanske skita i att ett par ömma tår blir trampade på ibland.

Vad skulle det betyda att få stå som nummer ett den 7 januari när omröstningen är avslutad?

– Mindre än om Liverpool sprang hem Premier League men mer än om jag skrapade hem 10 000 på Triss.

Övriga framröstade finalister i samma kategori är Elena Lövholm, Nerikes Allehanda, Marcus Wulcan, GT/Sportexpressen, Ole Törner, Skånesport och Oskar Månsson, Fotboll Sthlm.