På torsdagen några timmar före träningsmatchen mot AFK Linköping presenterades 19-åringen som ny målvakt i Motalaklubben. Gubetini har skrivit ett ettårskontrakt och ska konkurrera om spel i division 2-laget med den just nu skadade Robin Mattsson.

– En bra klubb med bra möjligheter. Maif har bra mål att försöka ta sig uppåt och det passar med mig, säger Ylber.

Ylber Gubetini är uppvuxen i Skäggetorp och började spela fotboll i HBK. Sedan vandrade han vidare i Linköpingsfotbollen, till Karle, Östria Lambohov och AFK Linköping.

Artikelbild

| NYTT LAG. Han kommer från Skäggetorp i Linköping och har närmast spelat i Norrköping. Nu är Ylber Gubetini ny målvakt i Motala AIF.

Efter det gick Ylber vidare till IFK Norrköping och dess akademi där han spelat för IFK:s U21-lag och tränat med det allsvenska laget. Senaste året spelade han i tvåan för Sylvia och har gjort 15-20 division 2-matcher totalt.

– En klockren värvning. En talangfull målvakt från närområdet. Vi har fått goda vitsord från IFK, om en målmedveten kille som vill lyckas med sin fotboll. Det blir kul att se han och Robin tampas med varandra, säger Maifs fotbollschef Mikael Larsson.

Ylber Gubetini bor i Linköping och ska pendla till Motala. Det blir att dela bil med Simon Wennerhag.

Målvakten känner en del killar i laget sedan tidigare, som Fadel Youssef, Johannes Ehn och Mattias Jansson från östgötalaget.

Hur är du som målvakt?

– Bra reflexer, bra med fötterna och spänstig.

Vad behöver du förbättra?

– Jag behöver prata högre.

Vad tror du om division 2-säsongen?

– Jag tror vi har bra möjligheter att bli ett topplag. Vi kan komma långt och ta oss till ettan, säger Ylber Gubetini.