En byttes ut och en byttes aldrig in. Pontus Almqvist och Simon Skrabb hade ingen vidare lördag med landslaget.

Simon Skrabbs Finland föll tungt.

Sport2019-10-12 20:06

Finland har stuckit som den pigga överraskningen i kvalgruppen. Mot Bosnien Herzegovina kraschade laget och åkte på en svidande 1–4-smäll på Bilino Polje Stadium.

Simon Skrabb satt på bänken hela matchen. Nu är det livat i jakten bakom Italien om andraplatsen. Bosnien är bara två poäng bakom Finland som måste ladda om för att ta tre poäng mot Armenien på tisdag.

Pontus Almqvist har fått en plats i det U20-landslag som spelar trenationsturnering på Marbella och inledde med att förlora mot Frankrike (0–1) på lördagen.

"Pekings" enda bidrag i Tomas Turessons trupp lämnade planen på Estadio de Marbella i den första halvleken. 40 minuter in i matchen var det färdigspelat för Almqvist.

På Instagram skriver Almqvist:

"Jag kände av smärta i baksida lår och tvingades kliva av. Ett litet bakslag. Jag är snart tillbaka, tro mig".

Lars Krogh Gerson däremot spelade hela matchen mot Cristiano Ronaldos Portugal.

Det är inga enkla matcher som nästjumbon i kvalgruppen har under den här EM-kvalsamlingen.

Portugal i fredags kväll.

Serbien borta på måndag.

Lars Krogh Gerson klev ut till sin 67:e A-landskamp på Estadio Jose Alvalade i Lissabon.

Han klev av planen med en 0–3-förlust och 90 minuters krigande mot superstjärnor som Cristiano Ronaldo, Manchester Citys Bernardo Silva och Joao Felix, till vardags i Atletico Madrid.

Luxemburg skickade ut en fembackslinje för att stå emot Portugals världsklassoffensiv men det var affischnamnen som visade vägen.

Bernardo Silva satte 1–0 efter 16 minuter, Ronaldo stod för 2–0-målet och i sista minuten spikade Valencias Goncalo Guedes slutresultatet.

3–0 till Portugal var en planenlig seger.

Gruppen toppas av Ukraina som har en match mer spelad än Portugal.

Island föll med 0–1 hemma mot världsmästarna Frankrike.

Oliver Giroud avgjorde på straff. "Pekings" tidigare anfallare Arnór Sigurdsson kom in från bänken i andra halvlek. Det återstod tio minuter när CSKA Moskva-spelaren ersatte Arnór Ingvi Traustason.

Sead Haksabanovic utsågs till september månads bästa spelare i allsvenskan. West Ham-lånet är i praktform och har en starttröja även i Montenegros landslag. "Haksa" spelade 82 minuter i det mållösa kvalmötet mot Bulgarien. .

P18-landslaget är i Finland för dubbla landskamper. Den första, mot Island, slutade 1–1. Straffläggningen vann Island med 6–5. Manasse Kusu, som debuterat i allsvenskan för IFK den här säsongen, kom in i andra halvlek och slog en av straffarna i mål.

Pontus Almqvist lämnade planen efter 40 minuter mot Frankrike.