Oavsett om det varit i Assyriskas eller Linköping Citys tröja har Esat Jashari levererat.

Norrköpingskillen kan stoltsera med ett läckert målsnitt de senaste säsongerna och är sugen på att testa vingarna.

Just nu befinner sig 27-åringen i Kosovo där han hunnit med fyra pass med topplaget KF Feronikeli, tvåa i ligan efter FC Prishtina som IFK Norrköping skickade ut i Europa League-kvalet 2017.

– Det har gått bra, jag känner mig välkommen och de tar hand om mig bra, säger Jashari till Sporten.

KF Feronikeli presenterade ett kontrakt men Jashari sa nej tack.

– Jag kom med ett motbud och kommer åka med laget till Turkiet på onsdag. Vi har kommit ganska långt i förhandlingarna och fortsätter prata, säger Jashari.

Och fortsätter:

– De vill se mer av mig och det är en klubb som vill något. De vill vinna ligan och cupen och vara med ute i Europa. Det är spelande lag som jag tror skulle passa mig bra. Det skulle vara spännande att ge det här en chans. Jag är 27 nu och kanske inte får så många chanser till, menar Jashari.

Skulle det spricka med KF Feronikeli är Sylvia ett av alternativen för Jashari. Adnan Ergul, sportchef i division 1-nykomlingen, pratar med Jashari och gör ingen hemlighet av att han gärna spetsar Sylvias anfall med den målfarlige strikern.

– Feronikeli kommer att vara i Turkiet i två veckor för att ladda inför ligan som drar igång igen i februari. Vi får se hur länge jag stannar med laget där. Vi får se vad som händer, säger Esat Jashari.