När höstsäsongen fortsatte med Tjällmoträffen på torsdagskvällen blev det en tät kamp på den 5,1 km långa medeldistansen runt gården Jönsberg i norra Östergötland, men 21-årige förstaårssenioren Ville övertygade än en gång och vann sin andra tävling på en vecka.

– Försökte trycka på hela tiden. Och hade faktiskt krafter kvar när jag sprang i mål. Längtar nästan efter en ordentlig långdistans, tyckte Ville som strålade av självförtroende och glädje efter triumfen.

Och det var ingen dussinseger för Ville. Nära 50 man konkurrerade och bakom honom radade sig sju man upp inom två minuter. Löptempo i terrängen och de små misstagen blev avgörande.

– Kom lite snett på sträckorna mot kontrollerna, men inga stora misstag, förklarade ett år äldre klubbkompisen Oskar Leinonen som slutade fyra, minuten efter.

Mellan Kolmårdarna slog sig Svärtingebon Robbin Kantarp, tävlande för Ärla IF och Oskar Daniels, som också bor i Norrköping, men tävlar för Attunda OK, in.

Sent startande Simon Lundin, Finspångs SOK, var dock på väg att putta undan Ville från ledningen. På de inledande kontrollerna öppnade han urstarkt och var snabbare än Kolmårdaren, men sen gick det lite grus i maskineriet och det blev några småbommar. Men en stark avslutning gjorde att han kunde knipa femte platsen, minuten bakom Ville men före Denselns etablerade Mathias Hallmén.

I damklassen blev det en duell i toppen mellan Linköpings OK:s landslagsmeriterade Alva Olsson och Finspångsfostrade Andrea Svensson, som tävlar för OK Tisaren. Andrea tog till slut hem spelet med 34 sekunder.

Kolmårdssegrar blev det utöver Villes också för junioren Adriana Biederman i D 18-klassen samt med förkrossande åtta minuter av 15-åriga Kerstin Ljungemyr i D 16-klassen. Totalt kom lite över 500 orienterare till start i sensommarvärmen.