Vi hade en halvtimmes livesänt Innebandysnack på webben några timmar före match. Jag tycker bara det säger lite om att innebandyn i västra länet är het just nu. Libk i slutspel, Ledberg i kval och Solfjäderstaden tillbaka i ettan. Det finns mycket att snacka om och debattera kring ungdomens sport som innebandyn är.

Någon ställde i livesändningen frågan om Linköping inte spelar lite för tråkigt. Vi svarade direkt att visst har det varit några sömnpiller under serielunken. Men vi har också njutit av underhållning, dramatik och show många gånger redan i serien.

Och hur har det varit i slutspelet? Jo, jag tackar jag. Två enormt spännande matcher har vi fått se i Linköpings sporthall i kvartsfinalen mot Dalen.

Allt annat än tråkigt, vill jag säga som åskådare.

Två liknande suddendraman där det varit ombytta roller. I torsdags ledde Libk, men tappade i tredje perioden och föll i förlängning. På tisdagen ledde Dalen, men tappade i tredje perioden och föll i förlängning.

Tråkigt? Nej, nej. Jag vill tacka spelarna i båda lagen för vad som presterats. Det är stora idrottsdraman, av högt underhållningsvärde, som de cirka tusen i publiken bjudits på varje gång.

Tack för en härlig kväll.

Artikelbild

| En del misstag här och var, men en otrolig spänning och underhållning. Det är bara att tacka både Linköping och Dalen för fantastiska kvartsfinaler, skriver Jens Bollius efter ännu ett suddendrama, som Libk vann.

Om det var berömmet som fastnade i halsen förra gången så var det sågningen som aldrig blev publicerad nu. För jag hade börjat fila på den flera gånger, dels efter 1–4 i andra perioden och sedan efter de bakslag Libk drabbades av under upphämtningen, med snöpliga baklängesmål.

0–3 i matcher hade varit för svårt att ta igen. Men nu, efter Oskar Seths härliga 7–6-mål i sudden, är det 1–2 och det är helt öppet igen.

Så små marginaler kan det vara.

Analysen är fortsatt att Dalen är i lite bättre form, lite fysiskt starkare och har fler jämnbra spelare.

Libk, som nu spelade på åtskilligt fler spelare, har dock en större skicklighet på enstaka spelare. Jag tänker bland annat på skytte och klubbteknik på lirare som Oskar Seth och Felix Lanver, och arbetskapaciteten och viljeutstrålningen hos spelare som Martin Karlsson och Martin Hovlund.

Det är en lagduell mellan två olika typer av lag och jag börjar tro på Johan Astbrant när han säger att det kan gå till sju matcher. Jag blev glad nu när Astbrant i match tre valde att sprida ut speltiden.

Alla händer och fötter och skills lär behöva plockas fram om Dalen, som är ett tungt lag att möta, ska kunna besegras.