LÄS MER: Se hela matchen här

Var är Sylvia på väg i norrettan?

Två raka förluster, två vinster i rad, kryss och så 2–3-tappet mot Carlstad United.

Artikelbild

Nykomlingen blandar och ger.

Kanske inte så oväntat med tanke på den låga snittåldern och att det är första säsongen på den här nivån för många i laget.

– Sju poäng på sex matcher tycker jag är jättebra. Målet är att ha fyra lag efter oss, just nu har vi sju, konstaterar Kim Hellberg efter slutsignalen på Klasmossens IP.

Hellberg var inställd på ett test mot ett topptippat Carlstad som rustat, lyckats behålla nyckelspelarna och spetsat för att vara med och utmana i toppen.

Hemmalagets två mål i första halvlek kom efter virriga uppträdanden i Sylvias försvar.

En frispark tog i Julius Lindgrens bortre stolpe och även om det såg ut som Hampus Näsström var sist på bollen in i eget mål så bokfördes André Jernberg som målskytt när inte orangea Sylvia var tillräckligt heta att städa undan bollen.

Vid 2–0 var Lindgren olyckligt ute och flaxade på ett inlägg. Joel Gustavsson tackade och dundrade bestämt in returen.

Timothy McNeils skalle till i 3–0 i början av andra och värmlänningarna, fortfarande obesegrade i norrettan, hade matchen i ett bastant grepp.

Det kändes som Sylvia saknade energi för att ta sig tillbaka in i matchen men två snabba reduceringsmål inom loppet av en minut från inhopparen Niklas Söderberg gjorde att det blev en dramatisk avslutning.

Först satte Söderberg bredsidan till på Theodore Rasks inspel och när Hampus Näsström styrde ned Manssase Kusus frispark till 2–3 fanns det fortfarande ett par minuter kvar att vinka på för en kvittering.

Sista chansen, Jakob Lindahls frispark från en vettig position, gick högt över och Sylvias tredje förlust i norrettan var ett faktum.

– Det är verkligen nära ett par gånger i slutet av vi får in 3–3 men under 89 minuter var vi inte nära, säger Kim Hellberg.

Och fortsätter:

– Vi spelar på ett sätt som är fantastiskt roligt att titta på. Offensivt och med presspel. Det blir mycket anfallsspel och öppna matcher.

Carl Björk insjuknade i feber natten till söndag. Det stoppade anfallaren från spel. Sylvia matchar vidare hemma mot Forward närmast.